Aslan klişeyi bozdu: Devre arası transfer yapılırmış!


Türk futbolunda ezber bir yorum olan ve hemen hemen herkes tarafından kullanılan "devre arası çok transfer yapılmaz" klişesi Galatasaray'ın yaptığı operasyonla boşa çıktı. Devre arasında kadrosunda çok ciddi bir revizyona giden ve takım iskeletinden 3 oyuncusunu değiştiren Galatasaray ligin ikinci yarısında sadece 4 puan kaybetti.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray devre arasındaki yatırımın karşılığını alırken, aldığı sonuçlarla "Devre arasında transfer risklidir." klişesini de boşa çıkarttı. Ocak döneminde önemli bir transfer yapılanmasına giden ve yaklaşık 30 milyon euro harcayan Galatasaray’da ligin ikinci yarısındaki fark kendini gösteriyor. Fatih Terim'in öğrencileri Süper Lig’in ikinci yarısında 2.55 puan ortalaması tuttururken, sadece Alanyaspor ve Erzurum deplasmanlarında berabere kaldı. İkinci devre çıktığı 9 maçın 7’sini kazanma başarısını gösteren ve 27 puanın 23 puanını alan Galatasaray’da herkes ligin ilk yarısında kaybedilen puanlara üzülüyor. Son şampiyon Aslan, ligin ilk yarısında 22 puan kaybederken, bu durum zirvedeki rakibi Başakşehir’in puan farkını açmasına neden olmuştu.

Sarı-kırmızılılar kalan 8 haftada kazanma hesapları yaparken, teknik kadro ligin ilk yarısında aynı 8 maçlık fikstürde yaşanan kayıpların olmaması için önlemlerini alıyor. Tüm hesaplarını şampiyonluk üzerine yapan Fatih Terim, milli arada hem form durumu düşük olan oyuncularının form durumunu yükseltmek hem de takımını zorlu finallere hazırlamak için kolları sıvamış durumda..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0