Faruk Süren: Seçime gitseydi, ibra edilirdi..

Galatasaray'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan genel kurulda en kritik görüntü, yukarıdaki sahneydi.. Eski başkanlardan Faruk Süren, genel kurulun en kritik anında, ibra oylamasından hemen önce koşar adım başkan Mustafa Cengiz ile yönetimin yanına gitmişti. Mali olarak ibra kararının açıklanmasının ardından idari olarak ilk oylamada sayımın düzgün yapılamaması nedeniyle ikinci kez ibra oylamasına geçmeden evvel başkan Mustafa Cengiz ile görüşen Faruk Süren, hakkında bir çok iddianın ortaya atıldığı görüşme hakkında Hürriyet gazetesinde açıklamalarda bulundu. Süren'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

O anda sizin uyarınızı dikkate alsa başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi ibra edilir miydi?
Çok net ibra olurdu. Mustafa Cengiz kürsüye çıksa "Mesajı aldım, şampiyonluğa gidiyoruz, buna sekte vurmayalım. Haziranda erken seçim yapalım. Ben Haziran’da olağanüstü seçim yapacağım. Kendi adaylığımı da koyacağım. O zaman seçer ya da seçmezsiniz" deyip ortamın tansiyonunu düşürse bunlar yaşanmayacaktı. O zaman ibra da olurdu. Çünkü salondakilerin ibra etmeme nedeni seçim isteğiydi. Bu kararı alsa net şekilde ibra edilirdi. Ben seçime girmelerine engel bir durum olmaması adına da yanlarına gittim. Bu riski gördüğüm, hissettiğim ve bertaraf etmek için, ki bu yönetimde Abdurrahim Albayrak gibi Galatasaray’a yıllardır hizmet eden bir insan var. 5 farklı başkanla çalışmış, yıllardır maddi-manevi elinden geldiğince hizmet eden bir yönetici var. Galatasaray için yaptıkları, çabası ortada. Yazık olmadı mı ona da?

Taraftar ve tribünler alınan ibrasızlık kararına oldukça tepkili.. Yorumunuz ne olur?
Bu sürecin Galatasaray’ı bölmemesi lazım. Neticede demokratik bir ortamda genel kurul yapıldı. Evet, arzu ettiğimiz gibi bir netice olmadı. Size genel kurul öncesinde söylediğim gibi, bu yönetimden memnun olmayabiliriz, değiştirmek isteyebiliriz ama değiştirmenin bir sürü yolu var. Bunu ibra etmemek ile ortada bırakmak.. Galatasaray şampiyonluğa giderken yanlış bir siyaset izlendi. 1600 imza toplanıp seçim kararı da alınabilirdi ama Galatasaray’ı bölmemek lazım. Mektepli, alaylı, taraftardı, değildi.. Bu değil. Yürekten kendini Galatasaraylı hisseden herkes Galatasaraylıdır. Nokta.

Başkan ve yönetimin “Beni 2500 kişi seçti, 300 kişi al aşağı edemez. şeklinde düşünceleri var, şimdi bir Genel Kurul toplandı ve böyle bir karar aldı. Bu zamanda, şampiyonluğu kovalarken bu kararın çıkması hiç olmadı! Bu üzücü bir karar. Her Türk vatandaşı hukuki yollara başvurabilir. Umarım Galatasaray için iyi ve olumlu bir sonuç, karar çıkar. Camia içinde hiç yakışık olmayan şekilde "damadı Burak Elmas’ı başkan, yönetici yapmak istiyor" şeklinde dedikodu çıkarıyorlar.. Çok ayıp! Damadımı da Galatasaray Kulübünde bir mevkiye getirtmek gibi bir gayem, arzum yok. Bu konularda kararı her zaman genel kurul verir ve takdir eder.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0