Fatih Terim: İnancımı kaybetmedim!

Ligin 26. haftasında Bursaspor ile karşılaşan ve 2-3'lük galibiyet ile sahadan ayrılan Galatasaray'da yüzler gülüyor. Önemli bir geri dönüşe imza atarak zirve takibini sürdüren Galatasaray'da sonrası teknik direktör Fatih Terim yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk yarıdaki oyunun izahı zor. Kötü oynadık, geriye düştük. İlk yarının sonundaki gol bizi maça daha çok bağladı. İkinci yarı daha iyi oynadık, üç gol bulup Bursaspor’dan 3-2’yi almak çok kolay bir iş değil. İki taraf için de çok kritik bir maçtı. Futbol sahada oynanması gereken bir oyun, sahada oynan bir oyun daha doğrusu. İyiyseniz, kazanırsınız. Kötüyseniz zaten kaybedersiniz. Bugüne kadar da biz hak etmediğimiz hiçbir şeyi istemedik. İlk yarı kötü oynadık, ikinci yarı iyi oynadık. Dolayısıyla çok kritik bir üç puan kazandık. Puan sıralamasına bakmaksızın, sezon sonuna kadar oynadığımız maçları kazandığımızda nereye geleceğimizi herkes çok iyi biliyor. O inancımı hiç kaybetmedim ben, oyuncularım da kaybetmeyecek, kaybetmedi. İnşallah böyle devam ederiz.

Bu arada şimdiye kadar oynanan oyunları ve oyuncuları tekrardan analiz etme fırsatımız olacak. Herkesi değerlendirme şansımız olacak. Kupaya kadar olan bölümde birçok arkadaşımızın Milli Takım’da olmasına rağmen onlara hazır olacağız. Neyin eksik, neyin daha iyi yapılması gerektiğini biliyor olacağız.


Bazı oyunlar vardır ki çözmesi çok zordur. Bugün kritik bölgede bulunan Bursaspor için maçta önce de söylemiştim ben. Kaybettikleri maçların da genelinde iyi oynamışlardı. Haklarını vermek lazım. Hiç beklemediğiniz anda Galatasaray iki golle geriye düşüyor. Kolay değil, onu da söylüyorum. İzahı zor, kötü bir oyun oynadık. Benim istediğim oyunlar ikinci yarı oynanan oyunun da çok üstünde. Galatasaray’ın oynadığı oyunlar ortada. Üçüncü golden sonra dördüncü golü atabilir miydik? Evet. O zaman daha rahatlayabilirdik ama kolay değil arka arkaya kritik maçlar oynamak. Kazanmasını bilmek çok önemliydi.


Emre’yi biz aldığımız zaman bir hayli papara yedik. Bir buçuk iki senedir oynamayan sakat oyuncuyu alıyorsunuz diye. Bizi bilen Galatasaraylılar “durun yahu, hocanın bir bildiği vardır” dediler. Her zamanki gibi yine onlar kazandı. Bu eleştirileri yapanlar sonunda özür dilese bizim için hiç sorun yok ama onu da yapmıyorlar. Emre’yi tanıdığım için ben Galatasaray hiçbir riske girmedi ki. Galatasaray sıfıra aldı, o çocukcağız da ağzını açıp ben şunu istiyorum demedi. Bunların da bilinmesinde fayda var. Bizim fizik ekibimiz, atletik ekibimiz ve hocalarımız onu hazırladılar. O çocuk da bana göre daha yüzde 50’si, yüzde 60’ıyla anca oynuyor. Her oyundan çıkışı da herkes bilsin ki sakatlığıyla alakalı değil, fiziki eksikliğiyle ilgili. Kondisyon ve kuvvet eksikliğiyle ilgili. Onu da zaman içerisinde kazanacak inşallah, kolay değil. Çok genç bir oyuncu ve Galatasaray’ın kaybedeceği hiçbir şey yok. Allah da O’nun bu çalışmasına yardımcı oldu, Galatasaray bir tane Türk oyuncuyu daha kazanmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0