İrfan Aktar: Başkanın ibra edilmemesi çok üzücü..

Hafta sonu oldukça olaylı bir Genel Kurul'u geride bırakan Galatasaray'da eski divan başkanı İrfan Aktar, mevcut başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesini değerlendirdi. Aktar, Cengiz yönetiminin neden ibra edilmediği ve Eşref Hamamcıoğlu’nun başkanlık gibi bir düşüncesi olup olmadığı konusunda açıklamalar yaptı. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Aktar’ın açıklamaları şu şekilde..

Mustafa Cengiz ve yönetiminin ibra edilmemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Görev yapmış olan, hizmet veren bir yönetimin ibra edilmemesi üzücü. Galatasaray’a bazı yansımaları olacak. Bu mali yönden mi, sportif açıdan mı olur zaman içinde göreceğiz. Denetleme Kurulu’nun da ibra edilmemiş olması ikinci sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Başkan Mustafa Cengiz’in bazı konuşmaları, üyeleri rahatsız etti. Galatasaray Başkanının bu tür konuşmalar yapmaması gerektiği eleştiri olarak da getirildi. 

Manevi konularla ilgili yorumlara girmemek daha uygun olur. Esas kısmi rahatsızlık oradan başladı. Bu yıl üyeliğe alınmayan Galatasaray Lisesi 150.yıl mezunlarının konusu da defalarca dile getirildi. O da idari ibrasızlığı zorlayan konulardan biri oldu. Camia için hoş olmayan bir durum oldu. Galatasaray camiası için iyi bir görüntü olmadı.

Eşref Hamamcıoğlu’nun başkan adaylığı gibi bir niyeti var mı?
Galatasaray’da Duygun Yarsuvat, Divan Başkanlığı da başkanlık da yaptı. Bazı örnekler var. Önemli olan bahsedilen üyenin başkanlığa ehil olup olmadığıdır. Galatasaray ve sporla ilgili birikiminin durumu önemlidir. Eşref Hamamcıoğlu ile beraber çalıştım. Sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımdır. Böyle bir işe soyunur mu bilemem. İnan Kıraç, “Eşref Hamamcıoğlu başkan olsun” diye düşünebilir. Başkası da başka türlü düşünür. Kulüp için hayırlı olanını bulmaya mecburuz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0