Luyindama'nın bonservisini Telles ödeyecek!

Galatasaray'ın ara transfer döneminde 3 milyon Euro kiralama ve 5 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte toplamda 8 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Christian Luyindama için yönetim yaz döneminde 5 milyon Euro'luk ödeme yapmaya hazırlanırken, UEFA ile yapılan FFP anlaşması nedeniyle zarar etmemesi için yeni bir satış gerçekleştirmesi gerekiyor. Ancak son yaşanan gelişmeler sonrasında, Kongolu başarılı stoperin bonservis ücretini Galatasaray'ın eski oyuncusu Alex Telles'in ödemesi mümkün!

Yaz transfer dönemi başlamadan Fransız savunma oyuncusu Lucas Hernandez'i rekor bedelle (80 milyon Euro) Bayern Münih'e satan Atletico Madrid şimdiden Porto'nun kapısını çaldı. Bir süredir Brezilyalı savunma oyuncusu Alex Telles'i takip eden İspanyol kulübünün, 26 yaşındaki oyuncunun 40 milyon Euro değerindeki serbest kalma maddesini kullanarak transferi gerçekleştirmesi bekleniyor. Portekiz kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı oyuncunun güncel piyasa değerinin 30 milyon Euro olduğu iddia edilirken, Porto'nun transfere onay vermesi için serbest kalma bedelinin ödenmesini istediği belirtiliyor. 2016-17 sezonunda Brezilyalı oyuncuyu 6.5 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra bir sonraki satışın kar bedeli üzerinden %10 pay alacak olan Galatasaray bu kapsamda 3.35 milyon Euro civarında bir rakamın kasaya girmesini sağlayacak. 

Bu kapsamda Telles'in bonservis geliri olarak 3.35 milyon Euro'luk bedeli transfer tahtasına yazdıracak olan Galatasaray, devre arasında kiraladığı Maicon'dan da 1.7 milyon Euro elde ederek Christian Luyindama için ödemesi gereken toplamda 5 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonunu da ödemiş olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0