Milli takımlara 10 oyuncu!

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, liglere verilen ara nedeniyle oyuncularına 3 günlük izin verirken, takımdan 10 isim milli takımlarında forma giymesi nedeniyle dünyanın çeşitli noktalarına hareket etti. Galatasaray'da milli takımlara giden oyuncular ve forma giymeleri muhtemel karşılaşmalar şu şekilde..

Türkiye: Emre Taşdemir
Teknik direktör Şenol Güneş tarafından açıklanan milli kadroda 23 yaşındaki sol bekimiz Emre Taşdemir yer aldı. Galatasaray'dan tek bir oyuncunun bulunduğu Türkiye milli takımı, Euro 2020 elemeleri kapsamında Moldova ve Arnavutluk ile karşılaşacak.

Uruguay: Fernando Muslera
Son haftalarda gösterdiği performansla eski günlerine dönen ve "şampiyonluk modunu" açan Fernando Muslera, 18-26 Mart 2019 tarihleri arasında Çin'de düzenlenecek olan uluslararası hazırlık turnuvası olan Çin Kupası'nda boy gösterecek olan Uruguay'da teknik direktör Oscar Tabarez tarafından milli takıma davet edildi. Uruguay turnuvanın yarı finalinde Özbekistan ile karşılaşırken, bu karşılaşmadan galip ayrılması durumunda Çin - Tayland maçının galibiyle final oynayacak.

Fas: Younes Belhanda
Galatasaray'ın yıldız ismi Younes Belhanda, milli takım teknik direktörü Hervé Renard tarafından Fas milli takımının Afrika Kupası elemeleri kapsamında grubunda oynayacağı Malavi karşılaşması ve sonrasında 26 Mart'ta evinde oynayacağı hazırlık karşılaşması olan Arjantin maçı için milli takıma davet edildi. Afrika Kupası elemelerinde B Grubu'nda oynadığı 5 maç sonunda 10 puan toplayan Fas, lider durumda bulunuyor.

Cezayir: Sofiane Feghouli
Son haftalarda gösterdiği performansla Galatasaray'ı taşıyan yıldız oyuncu Sofiane Feghouli, milli takım teknik direktörü Djamel Belmadi tarafından Afrika Kupası elemeleri kapsamında Cezayir'in oynayacağı Gambiya ve 26 Mart'ta evinde Tunus ile oynayacağı hazırlık maçı için milli takıma davet edildi. Afrika Kupası eleme grubunda D Grubu'nda yer alan Cezayir, oynadığı 5 maç sonunda 10 puanla lider durumda bulunuyor.

Senegal: Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne
Bursa deplasmanında galibiyeti getiren golleri atan Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne, milli takım teknik direktörü Aliou Cissé tarafından Afrika Kupası elemeleri kapsamında Senegal'in grubunda oynayacağı Madagaskar ve sonrasında evinde oynayacağı Mali hazırlık karşılaşması için milli takıma davet edildi. Afrika Kupası eleme grubunda A Grubu'nda yer alan Senegal, oynadığı 5 maç sonunda topladığı 13 puanla lider durumda bulunuyor. 

Nijerya: Henry Onyekuru
Galatasaray'ın genç hücum oyuncusu Henry Onyekuru, milli takım teknik direktörü Gernot Rohr tarafından Afrika Kupası elemeleri kapsamında Nijerya milli takımının grubunda oynayacağı Seyşeller ve sonrasında evinde oynayacağı Mısır hazırlık karşılaşması için milli takıma davet edildi. Afrika Kupası eleme grubunda E Grubu'nda yer alan Nijerya, oynadığı 5 maç sonunda 10 puanla lider durumda bulunuyor. 

Demokratik Kongo: Christian Luyindama
Devre arasında takıma dahil edilen ve gösterdiği performansla alkış toplayan Christian Luyindama, milli takım teknik direktörü Florent Ibengé tarafından Afrika Kupası elemeleri kapsamında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin grubunda oynayacağı Liberya karşılaşması için milli takıma davet edildi. Afrika Kupası eleme grubunda G Grubu'nda yer alan Kongo, oynadığı 5 maç sonunda topladığı 6 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Kongo bu karşılaşmadan galip ayrılması halinde Liberya'yı geçerek ikinci sıraya yükselecek ve elemelerden çıkma şansı yakalayacak.

Yunanistan: Kostas Mitroglou
Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği 30 yaşındaki Yunan forvet oyuncusu Kostas Mitroglou, milli takım teknik direktörü Angelos Anastasiadis tarafından Yunanistan milli takımının Euro 2020 elemeleri kapsamında Bosna Hersek ve Lihtenştayn karşılaşmaları için milli takıma davet edildi. 

Norveç: Martin Linnes
Gösterdiği özverili ve çalışkan performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Martin Linnes, milli takım teknik direktörü Lars Lagerbäck tarafından Norveç milli takımının Euro 2020 elemeleri kapsamında İspanya ve İsveç ile oynayacağı karşılaşmalar için milli takıma davet edildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0