Süper Lig: Sezonun finali..

Galatasaray, ligin 24.haftasında soğuk Erzurum deplasmanında resmi olmasa da büyük ölçüde sezon finali yaptı. Galatasaray'ın önünde kocaman bir 10 hafta var ancak saha içinde oyun olarak hiçbir şey vaat etmediği gibi Fatih Terim'in de hali, tavrı ve oyuna müdahaleleri oldukça kötü durumda.

Galatasaray maça fena başlangıç yapmadı aslında.. Daha doğrusu diğer deplasman maçlarına oranla daha iyi başlangıçtı. Geçen haftaya göre düzen anlamında değişiklik yoktu ama oyuncular da değişiklikler vardı. Yine klasik 4-3-3 ile sahadaydı. Linnes'in sakatlıktan yeni çıkmış olması, Mariano'nun cezası sağ bekte Semih'i görmemize sebep oldu. Fatih Terim bir değişiklik de orta sahaya yaptı. Emre Akbaba yerine Selçuk ilk 11 başlıyordu. Galatasaray'ın sezon başından beri hücumda en etkili yer olan sağ kenar Semih tercihi sebebiyle epey sekteye uğradı. Galatasaray buradan herhangi bir hücumu olmadı ilk yarı. Hücumda sağ kenar çalışmazken top çokça sol kenara geldi. Emre Taşdemir'in hücum sever bek oluşu o bölgede biraz canlılık oluştursa da Galatasaray'ın en büyük problemlerinden biri olan Onyekuru ve Badou hattı, Feghouli-Belhanda hattı gibi üretken değildi. Galatasaray ilk yarı boyunca yanlış hatırlamıyorsam tek pozisyon yine sağ kenardan Feghouli'nin ayağından geldi. Galatasaray, 2017 yazında kadroda büyük bir revizyona gidip oluştururken Galatasaray, sol kenara bağımlı hücum eden bir takım vardı bunu bozup bu kez de sağ kenardan hücum etmeye bağımlı bir takım oluşturuldu. Galatasaray 4-3-3 oynarken sol iç oyuncusu Badou, Nagatomo ve Onyekuru'nun hiçbir hücum yaratıcılığı sağlayamaması Galatasaray'ın üretememe problemlerinin başında geliyor zaten.

İkinci yarıda Fatih Terim alıştığımız gibi çok kötü bir ilk yarının sonuda 4-3-3'den vazgeçip 4-2-3-1'e döndü. Semih yerine de Linnes'i hemen sahaya sürdü. Galatasaray, bu değişiklik sonrası oyun olarak epey toparlandı. Sezon Galatasaray'ın ellerinden kayıp giderken Fatih Terim'in bu ısrarları epey etkili oldu. Akhisar, Alanya, Erzurum maçlarına Galatasaray her zamanki gibi 4-3-3 ile sahaya çıktı ve bu maçların ikinci yarısında hemen 4-2-3-1'e dönüp biraz futbol oynamaya başladı. 3 tane koca 45 dakikalar sırf bir ısrar uğruna heba oldu. Alanya'da takılıp, Akhisar'da son dakikada kurtuldu Galatasaray ama 4-2-3-1'e döndükten sonra rakiplerine baskı kurabildi. 4-3-3'ün orta saha oyuncuları belirli meziyetleri iyi olmak zorunda ama mevcut Galatasaray'ın orta sahasının 1-2 şeklinde dizilen orta sahayı kaldıramıyor ama Fatih Terim 2-1 orta saha düzenini sevmemesi ve 1-2 düzenine olan çok büyük inancından hiçbir zaman vazgeçmiyor. İkinci yarıda Galatasaray baskı kurdu, pozisyonlar buldu ve peşinden gol de geldi. Fatih Terim 4-2-3-1 düzeninden hiç haz etmiyor. Dün de hemen ilk fırsatta 4-2-3-1'den vazgeçip 4-4-2'ye döndü ve Galatasaray çevirebileceği maçı burada kaybetti. Fatih Terim, bu sezon oyunu değiştiren, maç alan bir değişiklik yaptı mı hiç hatırlamıyorum. Oyunu pozitif olarak etkileyen hiçbir şey yapmıyor kenar yönetimi maç içerisinde. Galatasaray zor olan şampiyonluğu artık çok çok zor. 8 puanlık fark var ve Galatasaray, Kadıköy deplasmanı mevcut. Galatasaray, şampiyon olmayabilir bu doğaldır ancak sahada bir şeyler vadeden oyun oynaması gerekiyor. Önde baskı yapan her takım Marcao ve Luyindama gibi packing pas atabilen ayakları iyi futbolcuya rağmen Galatasaray çıkamıyor. Galatasaray, belirli bir kadro yapısı kurma konusunda belki iyi işler yapıyor ama sahaya bir oyun inşa etme konusunda pek de iyi durumda değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0