Yaz operasyonunda hedefteki 3 isim belli oldu!

Ara transfer döneminde kadrosunda önemli bir değişim gerçekleştiren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yaz dönemi için de şimdiden çalışmalara başladı. UEFA ile yapılan anlaşma gereği sattığı kadar oyuncu alabilecek olan Galatasaray, aynı zamanda kadrodaki bazı isimlerle de yollarını ayırarak maaş bütçesinde önemli bir hareket alanı oluşturacak.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaraylı yöneticileri, sezon sonunda teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda kadrosuna katmak istediği isimler için şimdiden temaslara başladı. Devre arasında forvet rotasyonuna Mbaye Diagne ve Kostas Mitroglou gibi isimleri dahil eden Galatasaray'da bir dönem ismi geçen Benjamin Tetteh yine adaylar arasında ilk sırada yer alıyor. Terim ayrıca orta alanda Benfica'dan ayrılmak üzere olan Andreas Samaris ve uzun süredir takip ettiği Rapid Wien'in genç oyuncusu Melih İbrahimoğlu'nun adını da listeye yazmış durumda..

Galatasaray'da ara transfer döneminde başlayan revizyon hareketi, sezon sonunda devam ederek teknik direktör Terim'in hayalindeki kadro oluşturulacak. Bu kapsamda kadrodaki bazı isimlerle yollarını ayıracak olan Galatasaray, sözleşmesi sona eren isimler arasında da yalnızca kaptan Selçuk İnan ile yola devam edecek ancak onda da ciddi bir maaş düzeltmesi gerçekleştirilecek. Böylelikle takım içindeki maaş bütçesini oluşturacak olan Galatasaraylı yetkililer öncelikli olarak sözleşmesi sona erecek olan isimleri kadroya katmaya çalışacak ve sonrasında takımdan ayrılan isimlerin oluşturacağı bütçelerle transfer gerçekleştirilecek.

BENJAMIN TETTEH
Golcü oyuncu, ara transfer döneminde uzun süre Galatasaray’ın gündemini meşgul etmişti. Transfer gerçekleşmedi ancak Galatasaraylı yetkililer ve özellikle teknik direktör Terim, genç yıldız adayı Tetteh’den vazgeçmedi. 21 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda Sarı- Kırmızılılar’a imza atmak için hazır ve hatta Ganalı oyuncu, Sparta Prag yönetimine bu konudaki kararını bildirdi, “Galatasaray yine teklif yaparsa kabul edin.” restini çekti. Yeni sezonda farklı bir taktiğe geçmeyi düşünen Fatih Terim, Tetteh transferinin gerçekleşmesi halinde Diagne ile birlikte oynatmayı planlıyor.

YENİ PRENSİ MELİH
Galatasaray'da teknik patron Terim, transferde geleceğe yatırım yapmayı da planlıyor. Bu yönde 1 numaralı aday Melih İbrahimoğlu oldu. Milli takımlarda görev yaptığı dönemlerde takip ettiği isimlerden birisi olan Melih'i bizzat isteyen Terim, transferde başrol oynayacak. Asıl bölgesi orta sahanın ortası olan ancak kanatlarda da görev yapan gurbetçi futbolcu, Rapied Wien’in ikinci takımında bu sezon müthiş bir performans gösterdi. Melih bu sezon çıktığı 19 karşılaşmada 6 gol atarken, 9 da asist yaptı.

SAMARIS BEDAVAYA GELECEK
Galatasaray'da takımın önemli isimlerinden Fernando’nun performansının düşmesi sonrası, orta saha için arayışlar başladı. Yaşı ilerleyen ve ciddi bir maaşı olan Brezilyalı yıldız oyuncunun sezon sonunda takımdan ayrılmasına sıcak bakan Terim, aynı pozisyona Benfica ile sözleşmesi bitecek olan Andreas Samaris’i gözüne kestirdi. 2014 yılında Olympiakos'tan 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen 29 yaşındaki futbolcu, daha fazla forma şansı bulmak istediği için Portekiz ekibinden ayrılmaya hazırlanıyor. Galatasaraylı yetkililerin Yunan oyuncu ve menajeriyle ilk teması kurduğu öğrenilirken, bu transferde Aslan'ın en büyük yardımcısı Samaris’in vatandaşı Mitroglou olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0