Ahmet Çalık derbi için bir adım önde..

Hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçında takımın iki stoperi Marcao ve Luyindama kart cezası nedeniyle forma giyemezken, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim takım içerisinde çözüm arıyor. Ryan Donk'u savunmada görevlendirecek olan deneyimli teknik adamın planlarında stoper tandemindeki ikinci isim olarak Ahmet Çalık öne çıkıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Fenerbahçe derbisinde kart cezalısı stoperleri Luyindama ve Marcao'dan yoksun olacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim çeşitli formüller üzerinde çalışıyor. Ön libero Ryan Donk hem fizik avantajı hem de top tekniği nedeniyle teknik heyet tarafından savunmada tercih edilecek olan ilk isim olurken, Yeni Malatyaspor maçında başarılı bir performans sergileyen Hollandalı oyuncunun partneri için iki aday var; Ahmet Çalık ve Semih Kaya. Bir başka alternatif ise Brezilyalı orta saha Fernando ancak bu ihtimal teknik heyet tarafından pek düşünülen bir seçenek değil.. Çünkü teknik heyet yıldız oyuncunun orta alanda kesici rolde olmasını ve gerektiğinde iki stoperin arasına girerek takımı rahatlatmasını istiyor.

Derbi öncesinde Florya'da gerçekleştirilen taktik çalışmalarda as takımda Ryan Donk'un yanında Ahmet Çalık'ın görev yaptığı öğrenildi. Ahmet Çalık ligin ilk yarısında Serdar Aziz'in cezalı olduğu Beşiktaş deplasmanında da oynamış ve performansıyla sınıfı geçmişti. Fatih Terim, son olarak Christian Luyindama'nın kırmızı kart gördüğü Yeni Malatya maçının son bölümünde de Semih yerine Ahmet'i oyuna sokmuştu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0