Efe Güven: "Sadece bir maç kazandık"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımızın, KBSL Playoff Yarı Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe’yi 48-59 mağlup ederek seride durumu 1-1’e karşılaşmadan sonra Başantrenörümüz Efe Güven açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Efe Güven şunları söyledi:

“Deplasmanda Fenerbahçe karşısında  kazandığımız için ve ev sahibi avantajını lehimize çevirdiğimiz için mutluyum. Ancak sadece bir tane maç kazandık. Bunun devamını getirmemiz lazım. Ahmet Cömert’te de bunun devamını getirip finale çıkmak için büyük bir heyecan duyuyoruz. Geçiş sezonu yaşıyoruz, farklı bir sezon yaşıyoruz. Bundan önce aldığımız başarılar ortada, tekrar o başarıları yakalayacak iskeleti kurmaya çalıştık bu sezon. Bu iskeleti kurarak önümüzdeki senelerde başarılarımızı tekrarlamak istiyoruz. Ben şunu belirtmek istiyorum, alt yapıdan yetişen oyuncularımız çok ciddi katkılar verdiler. Özellikle İnci Güçlü içerideki caydırıcılığı ile bütün maçın gidişatını değiştirdi. Eda’ya da ayrı bir parantez açmak lazım. Onlar senelerdir A takımda yer alıyorlar ama bu tarz maçlara alışık değiller. Bu sezonun en büyük kazancı bu tür oyuncuları kazanmamız oldu bence. Her zaman kupa almak, şampiyonluk kazanmak bazı şeyleri kazandırmıyor. Bu sezon çok önemli başarılar elde ettik oyuncularımızı kazanarak. Bunu devam ettirmek istiyoruz.

Işıl’ın maçın başındaki performansına ayrı bir parantez açmak lazım. Çok özel bir performans izletti. Maç boyunca hep kontrolü elde tutmamıza büyük etkendi, erken öne geçmemiz oyunu kontrol etme anlamında bize çok yardımcı oldu. Bu akşam topun değerini bildik, boş şutları soktuk ve ilk maçta hücumdaki yumuşaklığımızdan uzaklaşarak daha agresif oynadık. Savunmada da 85 sayı ortalamayla oynayan bir takımı 49 sayıda tuttuk.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0