Terim tarzı derbi provası..

Süper Lig'de hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisinde sahadan galibiyetle ayrılarak hem zirveye 3 puan yaklaşmak hem de ezeli rakibinin sahasında uzun zamandır kazanamama hasretini dindirmeye hazırlanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, oyuncularını derbi stresinden uzaklaştırmaya çalışırken, Florya'da yüzler gülüyor.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; lider Başakşehir’in bu hafta Beşiktaş ile oynayacağı kritik haftada Fenerbahçe deplasmanına çıkacak olan Galatasaray’da tek gündem derbi.. Sarı-Kırmızılılar, zorlu mücadeleyi kazanarak hem lidere bir adım daha yaklaşmak hem de Kadıköy’deki 19 yıllık galibiyet hasretini bitirmek istiyor. Teknik direktör Fatih Terim de, sezonun en önemli virajı gözüyle baktığı Fenerbahçe maçında 3 puanı elde etmek için taktik provaları başlattı. Zaferin anahtarını hücum olarak gören tecrübeli hoca, birkaç kadro kurgusu üzerinde duruyor. Özellikle savunma hattında son kararını henüz vermeyen İmparator, stoperde Ryan Donk’un partneri olarak Fernando, Ahmet Çalık ve Semih Kaya seçeneklerini göz önünde bulunduruyor.

O DÖRTLÜYE ÖZEL TALİMAT
Badou Ndiaye’yi de her iki stoperin arasında savunma desteği olarak düşünen Terim, beklerde de sürprize yer verebilir. Son idmanda takımla çalışan Yuto Nagatomo, sol beke geçebilir ancak Martin Linnes’in hafta sonu oynanılan Yeni Malatya maçındaki performansı nedeniyle, bu bölge hakkındaki karar da maç günü verilecek. Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Henry Onyekuru’dan oluşan hücum hattına sürekli pres yapmaları talimatını veren Terim, Mbaye Diagne’nin de rakip savunmayı sürekli zorlayarak boş alanlar açmasını bekliyor. Beklerden de sürekli bindirmeler yaparak hücuma destek vermeleri isteniyor.

ÖNCE BASKIYI AZALTIYOR
Teknik direktör Fatih Terim aynı zamanda takım üzerindeki baskıyı azaltmak ve derbi öncesi stresi ortadan kaldırmak için keyifli bir idman yaptırdı. Böylece oyuncuların Fenerbahçe karşısına daha sakin çıkması düşünülüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0