Diagne'den şampiyonluk kafası!

Çaykur Rize deplasmanında ilk yarıda biri penaltı olmak üzere iki net fırsatı harcayan Mbaye Diagne karşılaşmanın uzatma dakikalarında attığı 2 golle takımına 3 puanı getirirken, şampiyonluk yolunda Galatasaray'a önemli bir avantaj sağladı. Senegalli oyuncu attığı gollerle lig rekorunu da kırmasının yanı sıra uzun süredir varolan şampiyonluk ateşini de körükledi.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Rize deplasmanında Galatasaray 1-0 öndeyken Mbaye Diagne önce penaltıyı atamadı, sonrasında iki net fırsatı harcadı. Senegalli oyuncu oyun genelindeki performansıyla tam taraftarları çıldırtmıştı ki, maçın son dakikalarında attığı gollerle adeta şampiyonluğa kafa attı. Oyun genelinde zaman zaman rakip stoperlerin arasında kaybolan Diagne yine bir penaltı pozisyonunda sahneye çıktı ve takım arkadaşı Sinan Gümüş'le yaşadığı tartışmaya rağmen geri adım atmadı. 

90+2’de soğukkanlılıkla topun başına geçip skoru eşitleyen Senegalli yıldız, 90+7’de ise Galatasaray adına sezonun belki de en değerli gollerinden birini attı. Sofiane Feghouli’nin sağ kanattan yaptığı ortasında zor bir kafa vuruşuyla ağları havalandıran Mbaye Diagne, ligde toplam 30 gole ulaşarak bir önceki sezon yine Galatasaray forması giyen Bafetimbi Gomis’in rekorunu (29) kırmış oldu. Süper Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan futbolcusu Diagne’yi, yakın arkadaşı Gomis de sosyal medyadan tebrik etti. 

TERİM TATLI SERT UYARDI
90+2. dakikada Galatasaray’ın kazandığı ikinci penaltıya Sinan Gümüş ile Diagne’nin “Ben atacağım” kavgası damga vururken, maç sonunda olay tatlıya bağlandı. Takım arkadaşından ve hocasından özür dileyen Senegalli forvetin, “Kendimi affettirmek için o penaltıyı atmalıydım. Tek hedefim şampiyonluk” dediği öğrenildi. Sinan Gümüş de, “Önemli olan takımın kazanmasıydı” cevabını verdi. Fatih Hocanın ise motivasyonu düşürmemek adına Diagne’yi tatlı sert uyardığı belirtildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0