Ziraat Türkiye Kupası: Şampiyon Galatasaray!

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Galatasaray, mücadelede 1-0 geriye düşmesine karşın sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak kupayı müzesine götürdü. Galatasaray'a kulüp tarihinin 18. kupa şampiyonluğunu getiren goller Sinan Gümüş, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne'den gelirken, takımımız karşılaşmada Mbaye Diagne'yle bir penaltıdan da yararlanamadı.

Süper Lig'de hafta sonu oynanılacak Medipol Başakşehir karşılaşmasını da düşünerek ideal ilk 11'e yakın bir kadro tercihi yapan teknik direktör Fatih Terim, kupa finaline Fernando Muslera - Mariano, Luyindama, Marcao, Martin Linnes - Badou Ndiaye, Selçuk İnan, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne'yle maça başladı. Rakibi karşısında maça iyi başlayan ve ilk tehlikeli atağını 5.dakikada bulan Galatasaray'da sol kanattan gelişen atakta Mbaye Diagne'nin ceza sahası içerisindeki şutu savunmadan sekerek kornere gitti. Pozisyonun ardından 10.dakikada bir kez daha rakip ceza sahası içerisinde fırsat arayan Galatasaray'da, savunma arkasına koşu yapan Henry Onyekuru kaleci Fatih'in sağından yaptığı plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Mücadelenin 20.dakikasında bir kez daha sol tarafı kullanan Galatasaray, ceza sahasının dışından kaleyi yoklayan Martin Linnes'in şutunda sonuç alamazken; 27. dakikada sol çizgiye inen Martin Linnes'in içeriye kestiği ortada Sofiane Feghouli gelişine vurdu ama savunma son anda kademeye girdi. Kornerde de ön direkte kafayı vuran Mbaye Diagne istediği sonucu alamadı. İlk yarım saatlik bölümde rakip kalede baskı kuran ancak aradığı golü bir türlü bulamayan Galatasaray, kalesinde ilk tehlikeli atağını 32.dakikada gördü. Rotman'ın pasıyla ceza sahasına giren Elvis Manu'nun kademesine Luyindama girerken, takımımızda 35.dakikada Mbaye Diagne ceza sahası içerisinde topla buluştu, rakibinden sıyrılmak istedi ancak aradığı şut açısını bulamayınca pozisyonunu kaybetti. Karşılaşmanın 38. dakikada ceza sahası yayının dışından kaleyi deneyen Henry Onyekuru'nun şutu üstten auta gitti ve ilk yarının son dakikalarında Feghouli ile girdiğimiz pozisyondan da yararlanamayınca devre golsüz eşitlikle tamamlandı.

Golsüz eşitlikle tamamlanan ilk yarının ardından iki takım soyunma odasından değişiklik yapmadan döndü. Karşılaşmanın 51.dakikasında takımımız gole çok yaklaştı ve Onyekuru'nun ceza sahası dışından uzak direğe vurduğu şutu kale direğinin de yardımıyla kaleci Fatih iki hamlede kontrol edebildi. Bu pozisyonun ardından 52. dakikada Lopes'in kafa vuruşu az farkla dışarıya giderken, Akhisar Belediyespor maçın 56. dakikasında hızlı atakta aradığı golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Güray, pasını arka direkteki Elvis Manu'ya aktardı ve Manu düzgün vuruşla takımını öne geçirdi. Bu golün ardından Galatasaray hücumda etkinliğini arttırırken, 62.dakikada ceza sahasına girerken savunmanın müdahalesiyle yerde kalan Martin Linnes penaltıyı kazandırdı. Beraberliğe çok yaklaşan Galatasaray'da penaltıyı kullanan Mbaye Diagne'nin şutunu kaleci Fatih Öztürk çıkarttı. Penaltının da kaçmasıyla birlikte Galatasaray hücumda baskısını arttırdı ve 72 ve 74. dakikada Sofiane Feghouli'nin ceza sahasında kaleyi yokladığı şutlarda isabet bulamadı. Mücadelenin 75. dakikasında savunma arkasına atılan topa hareketlenen Mbaye Diagne ceza sahası içerisinde Lopes'in arkadan müdahalesiyle yerde kaldı ancak oyun devam etti. Oyunun durmasının ardından VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Suat Arslanboğa penaltı kararını verirken, pozisyon sonrasında Akhisarlı savunma oyuncusu Lopes uzun süren itirazları sonrasında kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. 5 dakikalık duraklamanın ardından topun başına geçen Sinan Gümüş, düzgün vuruşla kaleciyi ve topu ayrı köşelere göndererek skoru eşitledi; 1-1. Beraberliğin ardından 83. dakikada Mariano'nun ceza sahası dışından çektiği sert şut az farkla dışarıya giderken, 85. dakikada Galatasaray üstünlük golüne çok yaklaştı. Diagne'nin ceza sahası yayı üzerinden çektiği şutu Fatih Öztürk son anda çeldi, sağ kanada doğru açılan topu takip eden Sinan'ın vuruşu üstten dışarıya gitti. Galatasaray aradığı üstünlük golünü 87. dakikada buldu. Mariano'nun sağ kanattan açtığı ortaya Feghouli arka direkte kafayı vurdu ancak kaleci Fatih gole izin vermedi. Kaleciden seken topu Sofiane Feghouli tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Karşılaşmanın sonuna 7 dakikalık ilave süre eklenirken, mücadelenin 90+4. dkaikasında Younes Belhanda'nın sol kanattan vurduğu serbest vuruşta arka direkte iyi yükselen Mbaye Diagne yaptığı düzgün kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu tayin etti; 3-1.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0