Dış Köşe | Londra'da tarihi akşam ve beklenen yarı final..

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da onuncu gün erkekler çeyrek finali maçlarıyla geride kalırken, 13 Temmuz'da final maçı oynanacak olan turnuvada sona doğru geliyoruz. Turnuvanın ağır favorilerinden Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer'in adını son dörde yazdırdığı çeyrek final karşılaşmalarında İsviçreli raket Roger Federer turnuva tarihine damgasını vuracak bir başarıyı daha geride bıraktı. 

Wimbledon 2019'da erkekler kategorisinde oynanılan çeyrek final maçları sonrasında son dörde kalan isim belli oldu. Çeyrek final turunun ilk maçında Arjantinli Guido Pella ve İspanyol Roberto Bautista karşılaşırken, İspanyol raket rakibi karşısında 3-1'lik skorla sahadan galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Günün bir diğer maçında klasmanın 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic sahne aldı. Merkez kortta Belçikalı rakibi David Goffin karşısında rahat bir oyun sergileyen Novak, ilk setini 6-4 kazandığı karşılaşmada 6-0 ve 6-2'lik üstünlükle karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak İspanyol raket Roberto Bautista'nın yarı finaldeki rakibi oldu.

Wimbledon kariyerinde 100. galibiyetine ulaşmak için Japon rakibi Kei Nishikori karşısında sahaya çıkan İsviçreli efsane Roger Federer, ilk setini 6-4 kaybettiği karşılaşmanın ikinci setinden itibaren oyuna ağırlığını koyarak 6-1, 6-4 ve 6-4'lük skorlarla adını yarı finale yazdırırken, 38 yaşındaki başarılı sporcu Wimbledon tarihinde 100 galibiyete ulaşan ilk tenisçi oldu. Günün kapanışında ise Amerikalı tenisçi Sam Querrey ile İspanyol raket Rafael Nadal karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan ilk seti 7-5 kazanan Nadal, ikinci ve üçüncü sette neden dünya klasmanınında 2 numara olduğunu açık bir şekilde ortaya koyarak oyunu forse etti ve 6-2'lik set skorlarıyla sahadan 3-0 galibiyetle ayrılarak yarı finale yükseldi. 

Londra'da tenisseverlere iki net galibiyet izleten Federer ve Nadal rekabeti böylelikle yarı finale taşınırken, iki tenisçi 11 yıl aradan sonra Wimbledon'da bir kez daha karşı karşıya gelecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0