Dış Köşe | Wimbledon'un ikinci gününde sürpriz yok!

Tenis tarihinin en büyük ve en prestijli turnuvası Wimbledon, bu sene oldukça çarpıcı bir açılış günü yaparken, turnuvanın ikinci gününde büyük sürprizlere sahne olmadı. Dikkat çeken performans sergileyen isimlerin olduğu ikinci günde korta çıkan Roger Federer bir an için hayranlarını endişelendirse de, ekselansları hata yapmadan turnuvada yoluna devam etti. 

FEDEX KORKUTSA DA FAVORİLER SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ
Erkekler tarafında turnuvanın favorileri arasında yer alan ve bu turnuvada 9. şampiyonluğunu kovalayan Roger Federer rakibi Lloyd Harris karşısında ilk sette çok fazla basit hata yaparak kaybedince taraftarlarını endileşendirdi. İsviçreli efsane ikinci sette tabir-i caizse özüne dönerek 6-1, 6-2 ve 6-2'lik skorlarla korttan galibiyetle ayrılarak 97 doğumlu Güney Afrikalı rakibi karşısında sürprize izin vermedi.

Wimbledon'da ilk gün turnuvaya veda eden Tsitsipas ve Zverev'in ardından ikinci gün turnuvaya erkenden veda eden Dominic Thiem günün şaşırtıcı performanslarından birisine imza attı. Son iki sezondur Fransa'da final oynama başarısı gösteren ve 5 numaralı seribaşı olan 25 yaşındaki Avusturyalı raket, turnuvadaki ilk maçında Sam Querrey karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrılarak veda etti. Turnuvanın 3 numaralı seribaşı İspanyol raket Rafael Nadal ilk turda karşılaştığı Japon rakibi Yuichi Sugita karşısında 3-0'lık net skorla adını ikinci tura yazdırırken, geçen sene çeyrek final oynama başarısı gösteren 7 numaralı seribaşı Kei Nishikori ve 2017 yılının finalisti Marin Cilic hata yapmadan turnuvaya devam eden isimler oldu.

Günün spekteküler sonuçlarından birine imza atan isim ise, 16 numaralı seribaşı Nikoloz Basilashvili oldu. Turnuvanın ikinci gününde dünya 195. James Ward ile karşılaşan Gürcü raket karşılaşmada 2-0 geriye düşmesinin ardından üstüste 3 set kazandı ve geriden gelerek adını bir üst tura yazdırdı. Günün en çekişmeli karşılaşması ise iki Avustralyalı raketin karşı karşıya gelmesi oldu. Dünya sıralamasında 43'te bulunan Nick Kyrgios ve 44'te bulunan Jordan Thompson'un karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne olurken, mücadeleyi kazanan isim 3-2'lik skorla Nick Kyrgios oldu. İlk seti 7-6 kazanan Nick Kyrgios, ikinci seti 6-3 kaybederken üçüncü seti de 7-6 kazandı. Dördüncü sette rakibine 6-0 kaybeden 43 numaralı seribaşı, beşinci sette 6-1 kazanarak vatandaşını geride bıraktı ve adını ikinci tura yazdırdı.

FAVORİLER HATA YAPMADI, MASHA VE MUGURUZA VEDA ETTİ
Sezonun üçüncü Grand Slam'i olarak bilinen Wimbledon 2019 turnuvasında ikinci gün dün oynanılan karşılaşmalarla birlikte geride kaldı. Kadınlarda sıralamanın 1 numarası Ashleigh Barty, son şampiyon apoletiyle Londra'ya gelen Angelique Kerber ve kadınlar tenis tarihinin en önemli figürlerinden birisi olan, geçen senenin finalisti Serena Williams merkez kortta sahne alan isimler oldu. 3 sporcu da rakiplerini 2-0 mağlup ederek adını ikinci tura yazdırırken, 3 aylık aranın ardından korta dönen Serena Williams'ın form durumu dikkat çekti. 

Kadın tenisi denilince akla "magazinsel" olayları nedeniyle gelen ilk isimlerden birisi olan Maria Sharapova sakatlığı sebebiyle turnuvaya erken veda eden isim oldu. 2019 yılında kortta 3 kez gördüğümüz Rus yıldız, final setinde sakatlığı nedeniyle sahadan çekilirken Wimbledon'da maç kazanma hasretini 4 yıla çıkarttı. Kadınlarda günün en dikkat çeken sonuçlarından bir diğeri ise 2017 yılının şampiyonu Muguruza'dan geldi. Dünya sıralamasında 121. sırada bulunan Beatriz Haddad karşısında sahadan 6-4'lük iki set sonucunda mağlup ayrılan Garbine Muguruza turnuvaya erken veda eden son şampiyonlardan birisi olurken, 26 yaşındaki İspanyol raket elde ettiği şampiyonluğun ardından üstüste iki sezonda üçüncü turu göremeden elenmiş oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0