Fatih Terim üç genci gözüne kestirdi..

Geçtiğimiz sezon altyapıdan İsmail Çipe, Ozan Kabak ve Yunus Akgün'ü kadroya alarak büyük bir sürprize imza atan ve bu oyuncuları rotasyonda kullanan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim yeni sezonda da altyapıdan 3 ismi yukarıya taşıyacak. Geçtiğimiz sezon gelişimlerini yakından takip ettiği Gökay Güney, Mustafa Kapı ve Atalay Babacan'ı yeni sezonda kadroda düşünen İmparator'un beklentileri bir hayli fazla..

2018/19: İSMAİL, OZAN VE YUNUS
Galatasaray'da dördüncü kez göreve geldiği ilk günden itibaren altyapının önemine değinen teknik direktör Fatih Terim, yerli rotasyonda yaşanan sıkıntılar ve FFP nedeniyle yapılamayan transferler sonrasında altyapıya yönelerek A takım kadrosuna 3 ismi monte etmişti. Transfer döneminde ilk olarak Fernando Muslera'nın arkasına yerli yedek kaleci arayan İmparator, sezon başındaki hazırlık kampında İsmail Çipe'nin performansından memnun kalmış ve yedek kaleci transferinden vazgeçmişti. Bir önceki teknik direktör Igor Tudor'un ve dönemin altyapı koordinatörlerinin "gönderilsin" dediği Ozan Kabak'ı sezon başında takımın dördüncü stoperi olarak düşünmesine karşın savunmadaki isimlerin formsuzluğundan dolayı 18 yaşında ilk 11'de başlatan Terim, devre arasında genç oyuncunun 11 milyon Euro gibi önemli bir bonservisle transfer olmasında da başrol oynamıştı. Yine bir başka genç oyuncu, Yunus Akgün'ü de sezon boyunca kanat rotasyonunda değerlendiren ve Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere tüm kulvarlarda 20 maçta 760 dakika şans veren İmparator, yeni sezonda da 3 ismi gözüne kestirdi.

2019/20: GÖKAY, MUSTAFA VE ATALAY
2019/20 sezonunda stoper rotasyonunda dördüncü isim olarak Gökay Güney'i değerlendirmek isteyen teknik direktör Fatih Terim, geride bıraktığımız sezon sözleşmesi sona eren genç oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalanmasını talep etmişti. Yeni sezon çalışmalarında Gökay'ın durumunu yakından takip edecek olan İmparator'un gözüne kestirdiği bir başka isim ise, sezon boyunca zaman zaman A takım antrenmanlarına çıkarttığı Mustafa Kapı oldu. 16 yaşındaki oyuncuya bu sezon ligde de şans vererek Galatasaray tarihine geçmesini sağlayan teknik direktör Fatih Terim, genç oyuncuyu sezon başında kampa götürecek ve durumunu yakından takip edecek. Mustafa'nın sergileyeceği performans doğrultusunda A takım rotasyonunda değerlendirmeyi düşünen İmparator'un en büyük beklentisi ise Atalay Babacan olacak. Gösterdiği performans ile U21 takımına tabir-i caizse bir beden büyük gelen ve orta sahada forvet arkası mevkisinde oynayan Atalay, yeni sezonda teknik heyetin beklentilerinin en yüksek olduğu isimlerin başında geliyor. Teknik direktör Fatih Terim sezon içerisinde genç oyuncu hakkında kurmaylarından sürekli olarak raporlar alırken, bu sezon yurt dışı kampında Atalay'ı dikkatle takip edecek. Sol ayağını oldukça etkili kullanan 19 yaşındaki oyuncuyu hem orta sahada hem de kanatlarda denemek isteyen Terim, genç oyuncunun göstereceği performans doğrultusunda yeni sezonda A takıma monte etmeye hazırlanıyor. Büyük bir potansiyeli olan Atalay Babacan eğer kampta istenilen seviyeye ulaşamazsa, yeni sezonda düzenli olarak forma giyeceği bir takıma kiralık olarak gönderilecek ve gelişimi yakından takip edilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0