Emre Mor resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yerli rotasyonuna önemli bir takviye daha yaptı. Daha önce Adem Büyük, Şener Özbayraklı ve Jimmy Durmaz gibi isimlerle yerli kadrosunu güçlendiren takımımız geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Celta Vigo'da forma giyen 22 yaşındaki Emre Mor'u renklerine bağladı. 

Makedon bir annenin, Uşaklı bir babanın küçük oğlu olarak 24 Temmuz 1997 yılında Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın komşusu olan Brönshöj'de dünyaya gelen Emre Mor hiç kuşkusuz son yıllarda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerin başında geliyor. Futbol altyapısına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Bronshoj Boldklub’te başlayan Emre Mor, beş yıl süren altyapı eğitimi sonrasında 2006 yılında Lyngby şehri takımlarından olan Lyngby BK'a transfer oldu. Altyapı eğitimi sırasında Danimarka'da zorunlu olan 9 yıllık eğitimini de gerçekleştiren Emre Mor, futbolcu olma hayali yüzünden 16 yaşında eğitim hayatını sonlandırdı. 2013 yılında yaşadığı sakatlık sonrasında ayak bileğinden ağır bir sakatlık geçiren ve bir daha futbol oynayamayacağını düşündüğünü belirten Mor, küçük yaşına rağmen azmiyle yeniden sahalara döndü. Takvim yaprakları 1 Temmuz 2014 yılını gösterdiğinde önce U19, ardından da A takım kadrosunda boy göstermeye başladı. Genç oyuncu 2015 yılında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’e transfer oldu. Kuzeyin pek de tekin olmayan sokakları ve semtlerinde çocukluğunu geçiren Emre Mor için spot ışıklarının yanma vaktiydi..

6 AYLIK PERFORMANSIYLA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA..
2015 yılının Ocak ayında Nordsjaelland'e transfer olan Emre önce U19 takımında boy gösterdi. Gösterdiği performans sonrasında antrenörlerinin dikkatini çeken yetenekli hücum oyuncusu, çok kısa bir süre içerisinde A takım kadrosuna dahil oldu. 2015 yılının Haziran ayına kadar Danimarka milli takımı forması altında altyapıda çeşitli kategorilerde boy gösteren Emre Mor, takvim yaprakları 28.11.2015'i gösterdiğinde kariyerinde ilk kez A takım formasıyla maça çıktı. Randers deplasmanında 86.dakikada Gudmundur Thórarinsson'un yerine dahil olan Mor, bir sonraki hafta Brondy karşısında da ilk 11'de görev yaptı. Teknik direktör Ólafur Helgi Kristjánsson tarafından kadroda değerlendirilen ve sezon boyunca ilk 11'de olmak üzere 13 maçta forma şansı bulan Emre Mor, gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu karşılaşmalarda 2 gol - 2 asistlik performans ortaya koyan genç oyuncu, Euro 2016 öncesinde teknik direktör Fatih Terim'in büyük çabaları doğrultusunda Türkiye Milli Takımı'na kazandırıldı. Antalya'da oynanılan Türkiye - Karadağ karşılaşmasının ikinci yarısında şans bulan oyuncu bir anda tüm Avrupa takımlarının da transfer listesine girdi.

Kelimenin tam anlamıyla, 6 aylık performansıyla önce Euro 2016'da boy gösterme fırsatı yakalayan ve ardından da Avrupa devlerinin radarına giren Emre Mor, yaklaşan Avrupa Şampiyonası öncesinde bonuslarla birlikte 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund'un yolunu tuttu. Büyük beklentiler ve potansiyelle Almanya'nın yolunu tutan genç oyuncu, Avrupa'nın futbolcu yetenek işleme havuzunda tutunamadı. Çok genç olmasına karşın büyük beklentiler altında mental anlamda sıkıntı yaşayan Emre, sarı-siyahlı forma altında geçirdiği ilk sezonunda zaman zaman sakatlıkların da etkisiyle rotasyonda yer aldı. Dortmund formasıyla ilk sezonunda toplamda 19 maçta forma giyen Emre, bu karşılaşmalarda 1 gol - 3 asistlik performans ortaya koydu. Sezon sonunda Dortmund yönetimi tarafından satış listesine konulan Emre Mor, potansiyelinin yüksek olmasının da etkisiyle 13 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanyol ekibi Celta Vigo'nun yolunu tuttu.

İSPANYA MACERASI: 1 YILDA 3 KEZ KADRO DIŞI
İspanyol ekibi Celta Vigo'da teknik direktör Juan Carlos Unzué tarafından A takım kadrosunda önemli süreler bulan Emre Mor, burada geçirdiği ilk sezonunda kupada 4 maçta olmak üzere toplamda 27 maçta 1 gol - 3 asistlik performans ortaya koydu. Genç oyuncu bu karşılaşmalarda sadece 4 kez ilk 11'de görev yaparken, toplamda 940 dakika sahada kaldı. Maç başı 35 dakika ortalama ile oynayan Emre Mor sezon içerisinde teknik direktör Unzue tarafından disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Sezon sonuna doğru yeniden affedilen Mor, gelecek sezon için İspanyol ekibinin planları arasında rotasyonda kendisini yer buldu. 2018/19 sezonu öncesinde yaşanan teknik direktör değişikliği buna etken olurken, teknik direktör Antonio Mohamed tarafından rotasyonda kalan Emre Mor sezonun ilk haftasında oynanılan Espanyol maçında 52.dakikada oyuna girdi. Devam eden sekansta önce 4 hafta yedek soyunan, ardından da kadro dışı kalan Emre Mor, ligin 9.haftasında Alaves karşısında son 27 dakika oyuna dahil olarak takımdaki yerine döndü. Eibar ve Real Betis karşılaşmalarında ilk 11'de görev yapan Emre Mor, takvim yaprakları Aralık ayını gösterdiğinde bir kez daha takımdan ayrı kaldı.

Teknik direktör Miguel Cardoso'nun basın karşısında "onu kazanmalıyız" dediği ancak disiplinsiz davranışları nedeniyle de zaman zaman kadro dışı kalan Emre Mor, ikinci yarının başında yeniden kadro dışı bırakıldı. Mart ayına kadar kadro kalan genç oyuncu, ligin 29. haftasında Villareal karşısında maç kadrosunda yer almasına rağmen süre alamadı. Takip eden hafta Huesca karşısında 82. dakikada oyuna giren Mor, yaklaşık 3 ay sonradan sonra takıma dönmüş oldu. 13 Nisan'da oynanılan Atletico Madrid karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan Emre, hafta içinde yapılan antrenmanda yaşadığı sakatlık sonrasında sezonu kapattı. Bu sezon La Liga'da toplamda 10, kupada da 2 maçta olmak üzere 12 maçta forma şansı bulan Emre Mor bu karşılaşmalarda toplamda 468 dakika sahada kalmasına rağmen herhangi bir gol veya asist katkısında bulunamadı.

FCN Blog ailesi olarak Emre Mor'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0