Fatih Terim'den Henry Onyekuru'ya bilet çıktı!

Geçtiğimiz sezon sessiz sedasız takımımıza dahil olan ve şampiyonlukta önemli rol oynayarak skora katkıda bulunan Onyekuru'ya onay çıktı. Teknik Direktör Fatih Terim'in ısrarla takımda görmeyi umduğu Onyekuru'nun yeniden kiralanmasını istedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in 1 numaralı isteği golcü ya da 6 numara transferi değil, Henry Onyekuru oldu! Falcao, Banega, Josef de Souza başta olmak üzere birçok yıldızın ismi bu aralar sarı kırmızılılar ile anılsa da, Terim'in öncelikli tercihinin, geçen yıl Everton'dan kiralanan ve sezon sonunda İngiltere'ye dönen Nijeryalı futbolcusu olduğu ortaya çıktı. Bunun nedeni ise herkesin gözden kaçırdığı kontenjan detayı! Çünkü Galatasaray'ın şu anda sözleşmeli 14 yabancısı bulunuyor ve statü gereği kadrosunda başka yabancıya yer yok.

20 GOLE DİREKT KATKI SAĞLADI

Bu gerçeği ve şu anki şartları göz önüne alarak Fatih Terim planlarını yaptı. Kadrosunda şu anda 14 yabancısı olan Galatasaray'da kamp dönüşünde yeni transfer Valentine Ozornwafor takımdan ayrılacak. Gelecek adına doğru bir yatırım olarak görülen Nijeryalı stoper, düzenli şekilde forma giyebileceği bir kulübe kiralanacak. Terim,  Ozornwafor'un ayrılığı ile açılacak kontenjanın ise, geçen sezon sarı kırmızılı formayla 16 gol, 4 asistlik performans sergileyen Onyekuru için kullanılmasını istedi. Onyekuru'nun Nijerya Milli Takımı'nın son iki yıldaki milli maçlarının yüzde 75'inde oynayamadığı için Premier Lig'de forma giyme hakkına sahip olmaması nedeniyle Everton'ın da, Fatih Terim'in çok istediği bu kiralama işlemine onay verdiği öğrenildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0