Fernando'nun yerine 3 aday var!

Savunma tandemini ara transfer döneminde değiştirerek Marcao - Luyindama tandemini kuran Galatasaray'da yeni sezon öncesinde oyunun merkezinde de radikal değişiklikler yaşanabilir. Badou Ndiaye'nin yeni sezonda kiralanma ihtimalinin düşük olması sonrasında Ever Banega transferinde de teklif paketinde yer alan Fernando'nun ayrılma ihtimaline karşılık teknik ekibin planları değişmeye başladı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim kadrodaki radikal değişikliklerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Savunmada gerçekleştirilen değişiklik sonrasında kadroda gelişmelerini sürdüren deneyimli teknik adam, Ever Banega transferi için teklif masasında bulunan Fernando'nun ayrılma ihtimaline karşılık olarak da 3 adayını belirledi. Bir kaç hafta öncesine kadar orta alanda Banega'nın partneri konumundaki Fernando'nun takımdan ayrılması beklenmezken, İspanyol kulübü Arjantinli oyuncuya karşılık Brezilyalı yıldızı isteyince işler değişti.

Galatasaray yönetimi Ever Banega transferi için Sevilla'nın talebi doğrultusunda teknik heyetle görüşmelerini sürdürürken, teknik ekip sözleşmesinin son senesine giren ve geçen sezon çok istikrarlı oynamayan Brezilyalı futbolcunun ayrılmasına sıcak bakıyor. Fernando'nun bedelsiz olarak takımdan ayrılmasını istemeyen Galatasaray cephesi ise oyuncuyu uygun şartlarda elden çıkartmayı düşünüyor. Sevilla yönetimiyle Banega konusunda uygun bir bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlanmazsa, Fernando takasta kullanılacak. 6 numara bölgesindeki boşluğu doldurmak için ise Galatasaraylı yöneticilerin A, B ve hatta C planı hazır. 

BİR NUMARALI ADAY JEAN MICHAEL SERI
Galatasaray'da listenin başında Jean Michael Seri var. Geçtiğimiz hafta İngiliz medyasında Galatasaray ve Serri arasındaki flört duyurulurken, Fulham'da kalmak istemeyen Fildişi Sahilleri asıllı oyuncuyu Galatasaray yönetimi bir yıllığına kiralamak için girişimde bulundu. Bu sezon Premier Lig'den düşen ve gelecek sezon Championship'te mücadele edecek olan Fulham'da kalmak istemediğini net şekilde belirten 27 yaşındaki Seri, oyunun özellikle savunma bölümünde inanılmaz başarılı.

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, Manchester City’nin başarılı orta saha oyuncusu Fabian Delph ile Galatasaray’ın yakından ilgilendiğini belirtti. Bu transferi mümkün kılan nokta; 29 yaşındaki yıldızın düzenli oynayabileceği bir takıma gitmeyi hedeflemesi.. Haber içeriğinde Manchester City'nin yaz döneminde Atletico Madrid takımından Rodri'yi transfer etmesi halinde kadro rotasyonunda bir hayli geriye düşeceği ve gelecek sezon pek fazla forma şansı bulmasının zor olacağı belirtildi. Delph konusunda en istekli kulüplerden birinin de Galatasaray olduğu belirtildi. İngilizler, Sarı- Kırmızılılar’ın resmi teklif yapmaya hazırlandığını duyurdu. Geçen sezon Premier Lig’de 11 maçta forma giyen Delph, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Sarı-Kırmızılı formayı giymeye çok sıcak bakıyor. Delph’in amacı, önümüzdeki sezon düzenli oynayıp, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere Milli Takımı’nın kadrosunda yer almak. 1 yıl sözleşmesi kalan İngiliz futbolcuya Manchester City’nin de ayrılık sürecinde kolaylık sağlayacağı belirtildi.

Galatasaray, transfer hedefinde yer alan Arjantinli yıldız Ever Banega’nın yanına en az onun kadar kaliteli bir futbolcu alacak. Seri ve Delph’in yanı sıra gündemdeki diğer bir oyuncu Rafinha. Barcelona’nın Brezilyalı orta sahası, geçen sezon 8 maça çıktı ancak sezonun ikinci bölümünde geçirdiği sakatlık nedeniyle formasından bir hayli uzak kaldı. Avrupa’da pek çok talibi bulunan Rafinha’yı en çok isteyen kulüplerden biri Valencia. Eğer Galatasaray Rafinha transferinde masaya oturma kararı alırsa, La Liga ekibiyle yarışacak gibi gözüküyor. Tam anlamıyla çift yönlü merkez orta saha oyuncusu olan Rafinha’nın en dikkat çeken özelliği ise çalışkanlığı. Rafinha’nın takımın oyun kalitesini üst seviyeye çekeceğini düşünen Fatih Terim, sadece oyuncunun sağlık durumunu düşünüyor. İkinci yarıda hiç forma giyemeyen 26 yaşındaki Brezilyalı ile ilgili detaylı bir araştırma yapılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0