Literatürdeki karşılığına "hegemonya" deniyor!

2018-19 futbol sezonunu Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa üçlemesiyle şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, son yıllarda rakipleri karşısında kurduğu üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyor. Akhisar Belediyespor karşısında kulüp tarihinin 50. final müsabakasını oynayan ve 32. kez kazanarak müthiş bir oran yakalayan Fatih Terim'in öğrencileri, kulüp tarihinde üçüncü kez üçleme yapmayı başararak önemli bir başarıyı daha geride bıraktı.

2018-19 sezonunda Süper Lig'de sekiz puan geriden gelip şampiyonluk sevinci yaşayan ve Türkiye Kupası'nda da finalde Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek mutlu sona ulaşan Galatasaray, kulüp tarihinde yedinci dublesinin ardından 3. kez üçleme yapabilmek için Süper Kupa organizasyonunda sahaya çıktı. Kupa finalisti Akhisar Belediyespor karşısında Younes Belhanda'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan ve kupayı müzesine götüren takımımız, böylelikle kulüp tarihinde 6. kez TFF Süper Kupa, eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla birlikte toplamda 16. kez şampiyonluk sevinci yaşayarak bu organizasyonda da rakipleriyle arasındaki farkı açtı. 

Galatasaray kulüp tarihinde daha önce 1992-93 ve 2014-15 sezonlarında üçleme yapma başarısı gösterirken, bu başarıyı Türkiye sınırları içerisinde elde edebilen tek kulüp olma özelliğiyle de rakiplerine üstünlük sağlıyor. Aynı yıl içerisinde Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan tek takım olan Galatasaray'da ayrıca teknik direktör Fatih Terim, kariyerinde ilk kez aynı sezon içerisinde 3 kupa kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray teknik direktörü olarak daha önce 1998/99 ve 1999/00 sezonlarında duble yapan Terim, o dönem Cumhurbaşkanlığı Kupası yada Süper Kupa organizasyonu düzenlenmediği için üçleme yapma şansını bulamamıştı. İmparator kariyerinde bugüne kadar Avrupa Kupası finali dahil olmak üzere toplamda çıktığı 12 final maçında 9 kez mutlu sona ulaşırken, kişisel koleksiyonuna da 21. şampiyonluk kupasını eklemiş oldu. 

Galatasaray son olarak 2010-11 sezonunda sekizinci olarak Süper Lig'i tamamladıktan sonra Fatih Terim önderliğinde rakipleri karşısında hem psikolojik hem de sportif üstünlük kurmayı başardı. 2011-12 sezonuna Ünal Aysal başkanlığında ve Fatih Terim önderliğinde başlayan kulübümüz, devam eden sekansta bir çok başkan ve teknik adamla yoluna devam etmiş olsa da Türkiye'de en üst düzeyde düzenlenen 23 kupadan 13'ünü müzesine götürerek rakiplerine büyük bir üstünlük kurdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0