Süper Kupa | Nerede Kalmıştık?

2018-19 sezonunun kapanış ve yeni sezonun açılış maçı olan TFF Süper Kupa karşılaşmasında Ankara'da sahne alan Galatasaray, rakibi Akhisar Belediyespor'u tek golle mağlup ederek üçlemeyi tamamladı. Geçen sezon kupa finalinde Manisa ekibini yenerek şampiyonluğa ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri, yeni sezona da kupa zaferiyle başlamış oldu. Sezon başı olmasına rağmen zaman zaman temponun yükseldiği karşılaşmanın istatistikleri, rakamlarla analizi ve maçın şifrelerini sizler için derledik..

1: 2018-2019 futbol sezonunda Türkiye'de gerçekleştirilen üst düzey turnuvalarda tek bir şampiyon var; Galatasaray!

3: Karşılaşmanın en çok şut çeken ismi Akhisarspor adına sonradan oyuna giren ve 21 dakika sahada kalan Bertuğ Bayar oldu. 23 yaşındaki forvet oyuncusu mücadeleyi 3 şut ile tamamlarken bunlardan yalnızca 1 tanesi isabetliydi.

4: Akhisar Belediyespor karşısında takım halinde 20 orta açan Galatasaray'da üç oyuncu mücadeleyi 4 orta ile tamamladı. Yuto Nagatomo, Mariano ve Selçuk İnan gerçekleştirdiği toplam 12 orta denemesinde yalnızca 2 kez isabeti bulabildi. Bu ortaların sahibi de Mariano oldu.


5: Galatasaray'da yeni sezonun ilk resmi maçında 5 yeni oyuncu siftah yaptı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Jean Michael Seri, Adem Büyük, Jimmy Durmaz ve Ryan Babel'in yanı sıra oyuna sonradan giren Emre Mor ilk kez resmi bir maçta Galatasaray forması giymiş oldu. 

6: Süper Kupa mücadelesinde Galatasaray forması giyen Ryan Babel ve Akhisarspor forması giyen Elmar Bjarnason mücadelede 6 kez rakipleriyle girdiği ikili mücadeleyi kazanarak maçın en başarılı isimleri oldu.

7: Akhisar Belediyespor karşısında maç boyunca toplam 7 korner kullanan Fatih Terim'in öğrencileri, kenar oyunlarında da 20 orta denemesinde yalnızca 2 kez isabet bulabildi.

10: Akhisar Belediyespor karşısında maç boyunca 10 şut atan Galatasaray bu şutların yalnızca 3'ünde isabet buldu. Kupadaki rakibimiz Manisa ekibi ise 13 şut girişiminde bulunurken, 4 kez kaleyi tutturdu.

11: Akhisarspor karşısında Galatasaray'ın orta sahasında görev yapan Seri - Selçuk ve Belhanda toplamda 21 kez rakipleriyle ikili mücadeleye girdi ancak bu mücadelelerin toplamda 11 tanesini kazanabildiler.

14: Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Christian Luyindama mücadelede rakipleriyle 14 kez ikili mücadeleye girerken bu alanda dikkat çekti ancak bu mücadelelerin yalnızca 4'ünü kazanarak tepki topladı.

%53: Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %53'ünde ayakta kalan tarafta oldu. Sarı-Kırmızılılar hava topu mücadelelerinde de rakiplerine %56'lık üstünlük sağladı.

%70: Galatasaray kupa finalinde Akhisar Belediyespor karşısında %70 oranında topa sahip olurken, pas isabet oranında da %88'e ulaştı.

82: Galatasaray'ın yeni transferi Jean Michael Seri günün en çok pas yapan ismi oldu. Fildişili yıldız oyuncu karşılaşmada 90 kez topla buluşurken, 82 pas denemesinde 77 kez isabet buldu. Mücadeleyi 1 orta - 1 asist ve 3 şut pası istatistikleriyle tamamlayan Seri, ilk maçında gösterdiği performansla göz doldurdu.

94: Galatasaray'da günün en çok topla buluşan ismi Marcao oldu. Brezilyalı genç savunmacı 94 kez topla buluşurken, kendisini 90 kez topla buluşan Jean Michael Seri ve 88 kez topla buluşan Selçuk İnan takip etti. Akhisarspor'da ise en çok topla buluşan isim 48 kez topla buluşan Elmar Bjarnason oldu.

%100: Galatasaray'da stoper Marcao rakipleriyle girdiği 4 mücadelenin 4'ünü de kazanarak mücadeleyi %100 başarı performansıyla tamamladı. Marcao ayrıca ceza sahasında 7 kez topu uzaklaştırırken, 3 kez de pas arası yaparak dikkat çekerken bu alanda maçın en başarılı ismi oldu. 

544: Galatasaray takım halinde Akhisar Belediyespor karşısında 620 pas denemesi yaparken bu pasların 544'ü isabetli oldu. Rakibimizin maç boyunca toplam isabetli pas sayısı ise 179 oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0