Analiz | Göksenin Köksal fark yaratıyor!

Ligde ve Avrupa'da elde edilen galibiyetlerde Göksenin Köksal'ın katkısı büyük.. Sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray Doğa Sigorta'da tecrübeli kaptan Göksenin Köksal gösterdiği performansla fark yaratıyor!

BSL'de 4.hafta geride kalırken kaptanın şut isabet yüzdesinin oldukça iyi olması dikkat çekiyor. Aguste, Harrison ve Whittington gibi yabancı yıldızların ardından takımın skor yükünü çeken Göksenin Köksal, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde geride kalan 3 maçta toplam 28 sayılık katkı sağladı. Bu karşılaşmalarda toplamda 21 şut deneyen kaptan 11 isabetle %52.38'lik değerli bir yüzdeye sahip olmayı başardı. Göksenin saha içinde iki sayılık atışlarda 6/10 isabet (%60) ve 3 sayı çizgisinin gerisinden de 5/11 isabetle (%45) maç başına 9.3 sayı ortalamasını yakaladı.

AZ AMA ÖZ PERFORMANS
Bahçeşir Koleji maçında 16 dakika sahada kalırken, kısa ve öz oynadı. Toplamda 4 şut deneyen Göksenin Köksal, 2/2 ikilik ve 1/2 üçlük isabetiyle toplamda 8 sayı üretti. Beşiktaş derbisinde ise maçın kritik anlarında eli titremeden attığı üçlüklerle galibiyetin mimarıydı. Derbide 26 dakika sahada kalan kaptanımız, 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top çalma ile maçın yıldızı oldu. Dün oynanan Ayfon deplasmanında 21 dakika süre alırken, beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. Ancak dün takım olarak oldukça kötü performans sergiledik. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Göksenin Köksal, geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde 8.1 sayı, 3.2 ribaund ve 1.97 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Kaptanın bu sezon yüzdelerini artırmasındaki en önemli etkenlerden biride kuşkusuz takımın değişen oyun yapısı.. Geçtiğimiz sezona göre daha kaliteli ve daha oturaklı bir kadroya sahip olmamız ve tek adamın eline bakamayan bir oyun anlayışımız var. Takımda skor opsiyonu olan isimlerin fazla olması ve topu daha iyi paylaşmamız bu anlamda oldukça değerli. Bu sezon hem takımdan hem kaptandan beklentilerimiz daha fazla. Koç Erdoğan ve takımın bu sezon daha büyük hedeflere başaracağına yürekten inanıyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0