Ertuğrul Erdoğan: Taraftarın gelişi duygularımızı yükseltti..

Galatasaray Doğa Sigorta'nın evinde ağırladığı Beşiktaş Sompo Japan karşısında sahadan 74-65'lik galibiyetle ayrılmasının ardından baş antrenörümüz Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu. Takımın mücadelesinden memnun olduğunu belirten Erdoğan, basketbol olarak iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ancak galibiyetin memnun edici olduğunu belirtti. Galatasaray Doğa Sigorta baş antrenörü Ertuğrul Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Biz aslında üçüncü periyot hariç oyun planımızın içinde kaldık. Üçüncü çeyrekte soyunma odasından enerjimiz düşük şekilde döndük. Arka arkaya inanılmaz basit hatalar yaptık. Oyun planımızın çok çok dışında çıktığımız tek nokta rakibimizin aldığı 23 hücum ribaunduydu. Bu sayı savunma ribaundlarından daha fazla. İlk kez burada alarm verdik diyebilirim. Geçen seneden beri bu kadar hücum ribaundu verdiğimiz bir maç yok. Beşiktaş’ın maça tutunmasını sağlayan da buydu bana kalırsa. Maçın son bölümünü daha akıllı oynadık. Doğru hücum seçimleri yapan bir takım vardı sahada. Lazeric bu konuda önemli rol oynadı. Onun dışında Göksenin ve Aaron’ın hazırladığı pozisyonlar vardı. Göksenin’in attığı üç sayılık basketten sonra Aaron’a hazırladığı pozisyon önemliydi. Orada momentumu geriye aldık.

Biz maç maç düşünüyoruz. Bu evimizde oynadığımız bir maçtı, Beşiktaş maçı tabii ki çok önemliydi. Daha da önemlisi evimizde bu kadar yoğun bir taraftar kitlesinin geldiği maçı kazanmaktı. Bugün taraftarımız inanılmazdı, onlara çok teşekkür ediyorum. Dördüncü periyottaki geri dönüşte uyuyan takımı uyandıran onlardı. Bu yüzden maçlarımıza sayılarının artarak gelmelerini bekliyoruz. Bugün maçın kazanılmasında belirleyici faktör taraftarımızdı. Hepsine teşekkür ediyorum.

Can Korkmaz bugün bahsettiğimiz momentumun geri dönüşünde çok önemli bir rol oynadı. Takım olmak böyle bir şey. Bugün baktığınız zaman skor homojen dağıldı, herkes skora katkıda yaptı. Topu paylaşarak oynamaya çalışıyoruz. Bugün Can’ın ortaya koyduğu, Göksen’in maç sonunda ortaya koymuş olduğu performans çok önemli. Maç maç stratejiye göre gelişen durumlar oluyor ve her maç farklı skorerler ortaya çıkıyor. Ümit ediyorum ki oyunumuzu geliştirerek devam ederiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0