Faruk Süren'e başkanlık baskısı!

Galatasaray'da uzun süredir gündemi meşgul eden seçim tartışmaları yeniden alevlendi. Mahkemeden çıkan tedbir kararının devamı doğrultusunda Şubat ayına ertelenen dava için Mustafa Cengiz yönetimi rahat bir nefes alırken, muhalefet kanadı çatı aday çıkartma konusunda harekete geçti. Gündeme gelen ilk isim ise, Faruk Süren oldu. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’da erken seçim olup olmayacağını belirleyecek olan duruşmanın 21 Şubat 2020’ye ertelenmesi sonrası, Sarı-Kırmızılı camiada kulis çalışmaları başladı. Başkan Mustafa Cengiz ve ekibinin kulübü en kısa zamanda seçime götürmesini isteyen muhalif grup, çatı aday çıkarmak için en güçlü isimlerle görüşüyor. Bu isimler arasında ön plana çıkan ilk kişi Faruk Süren... Galatasaray’da görev yaptığı dönemde UEFA Kupası’nı getiren efsane dönemin başkanı olan Süren’in adaylığını açıklaması için, yine eski başkanlardan Duygun Yarsuvat ve camianın ileri gelenleri yoğun baskı kuruyor.

EĞER CAMİA DESTEK VERİRSE
Süren ise şimdilik aday olmak yerine, dışarıdan yeni yönetimi desteklemeyi tercih edeceğini belirtiyor. Buna karşın son kararını da açıklamış değil. Camiadan yoğun şekilde isminin dile getirilmesi ve desteklenmesi halinde, Süren’in adaylığını duyurabileceği ifade ediliyor. Faruk Süren’in ilk etapta çekimser kalması nedeniyle gündeme gelen bir başka önemli isim daha var.

BİR SONRAKİ HEDEF ALİ DÜRÜST
Galatasaray’da daha önce önemli görevlerde bulunan Ali Dürüst, muhalefetin başkan adayları arasında bulunuyor. Bugüne kadar defalarca ismi Galatasaray’da başkanlık makamıyla anılan, ancak her defasında talepleri geri çeviren Dürüst’ün, yine net bir cevap vermediği ve erken seçim sürecinin resmileşmesini beklediği öğrenildi.

MUSTAFA CENGİZ PES ETMİYOR
Cengiz ve ekibinin şu dönemde seçim kararı almak gibi bir niyeti kesinlikle yok. Eğer 21 Şubat’taki duruşmadan erken seçim zorunluluğu çıkarsa, Mustafa Cengiz bir kez daha adaylığını koymayı düşünüyor. Sarı- Kırmızılı kulübün patronu, muhalefet tepkisine rağmen mali tablolarda yaşattığı pozitif gelişmelerle birlikte yeniden seçimi kazanabileceği düşüncesine sahip.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0