Florya geri alınacak, Riva devam edecek!

Galatasaray ile Emlak Konut arasında yaklaşık 2 yıl evvel imzalanan ancak bazı şartların yerine getirilememesi üzerine geçtiğimiz aylarda feshedilen Riva ve Florya arazileri anlaşması yeniden masaya yatırılacak. Uzun süredir bir takım görüşmeler yapan başkan Mustafa Cengiz, önümüzdeki günlerde Emlak Konut yönetimiyle yeni bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da geçtiğimiz aylarda deprem etkisi yaratan Emlak Konut'un anlaşmayı feshetmesi, yeni bir anlaşmaya dönüşmek üzere.. Başkan Cengiz'in ilk hedefi Florya'daki sorunları çözerek tapuyu geri almak ve tesisleri yeniden kulüp bünyesine kazandırmak olacak. Bunun için yoğun mesai harcayan Galatasaray yönetimi, tek taraflı feshedilen anlaşmanın yeniden revize edilmesi için Emlak Konut yönetimiyle görüşmeler yapıyor. Mustafa Cengiz'in bizzat ilgilendiği süreçte Galatasaray yönetimi geçtiğimiz günlerde Ataşehir'de kritik bir zirve gerçekleştirdi ve Emlak Konut yönetimiyle süreci masaya yatırdı.

FLORYA GERİ ALINACAK, RİVA DEVAM EDECEK
Emlak Konut ilk etapta Florya arazisi üzerine yapılacak olan arsa satışı karlılğı gelir paylaşımı işini tasfiye etmişti. Fesih işlemleri sonrasında Riva'daki arazi üzerinde yapılacak projenin de iptal olması gündeme gelirken, Emlak Konut yönetimi bu süreç için Galatasaray'a yaptığı ödemeyi de geri talep etti. Yaklaşık 120 milyon TL'lik geri ödeme söz konusu olurken, Galatasaray yönetimi Riva arazisi için yeni bir anlaşma yapılarak projenin devam etmesini ancak Florya'daki arazi için yeni bir bedelin hesaplanarak para iadesi için protokol yapılmasını talep etti. Emlak Konut ile yapılacak görüşmelerin ardından ortak noktada buluşup arazilerini geri almayı planlayan Galatasaray yönetimi bunun akabinde de bankalar ile yapacağı yapılandırmayı sonuçlandıracak.

DÖVİZ BORÇLARI TÜRK LİRASINA DÖNECEK
Yönetimin planına göre borç yapılandırmasının gerçekleşmesi ile Galatasaray tüm döviz borçlarını sabit kur üzerinden Türk Lirası'na çevirecek ve faiz sarmalından tamamen kurtulacak. Göreve geldiği günden beri ekonomik olarak iyileştirmeler yapmaya çalışan Mustafa Cengiz yönetiminin en büyük hedefi Galatasaray'ı sürdürülebilir, yönetilebilir bir nakit akışına sahip kılmak. Bu doğrultuda hem Emlak Konut anlaşması hem de bankalarla yapılacak olan yapılandırma Galatasaray'ı mali anlamda düzene sokacak gibi görülüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0