Onyekuru için görüşmeler başladı!

Devre arasında kadrosunda önemli bir revizyona gidecek olan Galatasaray'da ilk hamlenin Henry Onyekuru olması bekleniyor. Nijeryalı oyuncuyu gelecek sezon sonuna kadar kiralamak isteyen Galatasaray yönetimi Monaco'yla görüşmelere başladı.

Teknik direktör Fatih Terim'in kadrosunda görmek istediği ve şartların oluşması halinde yeniden kiralanması için onay verdiği Henry Onyekuru için Galatasaray yönetimi harekete geçti. İlk olarak oyuncunun menajeri William D'avila ile görüşen Sarı-Kırmızılı idareciler, oyuncudan gelen olumlu cevap sonrasında Monaco'yla da görüşmelere başladı. Sezon başında transferin son günlerinde 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco'ya transfer olan Onyekuru için Fransız kulübü 1.5 yıllık anlaşma için 2.5 milyon Euro talep ederken, iki kulüp arasında görüşmeler devam ediyor. Galatasaray yönetimi Fransız ekibinin talebi sonrasında pazarlık masasına otururken amaç Ocak ayına kadar kiralama ücretini düşürerek transferi noktalamak olacak. 

Transferin önündeki en büyük engel ise Galatasaray'ın uymak zorunda olduğu FFP kriterleri ve TFF'e verilecek olan yabancı oyuncu listesi olarak biliniyor. Sezon başında başabaş kuralına uyan Galatasaray, devre arasında Onyekuru'yu yeniden kadrosuna katmak için takımdan bazı isimlerle yollarını ayırması gerekecek.

1997 doğumlu Henry Onyekuru geçtiğimiz sezon Galatasaray forması altında 44 resmi maçta 16 gol - 6 gollük performans sergilemişti. Nijeryalı oyuncu özellikle Süper Lig'de attığı 14 golle şampiyonlukta başrol oynayan isimlerden birisi olmuştu. Onyekuru bu sezon Monaco forması altında sadece 4 maçta forma şansı buldu ve toplamda 160 dakika sahada kalabildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0