Paulinho için Onyekuru örneği..

Ara transferde kadrosunu güçlendirmek ve aynı zamanda gençleştirmek isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmaları sürüyor. Geçen sezon kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru için bir kez daha kiralama girişiminde bulunan Galatasaray yönetimi, Leverkusen'in genç oyuncusu Paulinho için de harekete geçti. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; devre arasında takımda büyük çaplı bir operasyona hazırlanan Galatasaray'da teknik heyet gelecek sezonun kadrosunu da kurmak için kolları sıvadı. İlk olarak Henry Onyekuru'yu geri döndürmeye çalışan ve 1.5 yıllık kiralama teklifini Monaco'ya sunan Galatasaray, aynı teklifi Bayern Leverkusen'e de genç oyuncu Paulinho için sunacak. Geçtiğimiz sezon Henry Onyekuru'nun gösterdiği ivmeyi ve sezon sonunda Everton'un toplam 15 milyon Euro bonservisle Monaco'ya sattığını örnek olarak gösterecek olan Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz sezon 18 milyon Euro bonservisle Vasco da Gama'dan transfer edilen 18 yaşındaki oyuncuyu kiralamaya çalışacak.

Genç oyuncunun gelişimi için sürekli oynaması gerektiğini fırsat bilen Galatasaray yönetimi de transfer için yeni bir planla Leverkusen'in kapısını çaldı. Geçen sezon kiralık olarak transfer edilen Onyekuru'yu örnek gösteren Galatasaraylı yetkililer, Alman yöneticilere Paulinho'yu gelecek sezon sonuna kadar (1.5 yıllık) kiralayarak oyuncunun gelişimini sürdürebileceklerini ve kendisini Şampiyonlar Ligi arenasında gösterme şansı olduğunu belirtti. Sol kanat orjinli olmasına karşın her iki kanatta da forma giyebilen Paulinho, bu sezon Brezilya U23 milli takımında da forma giymişti. 

Geçen sezon Bayern Leverkusen'e katılmasına karşın istediği süreleri bulamayan Brezilyalı oyuncu tüm kulvarlarda 21 maçta 500 dakika süre almıştı. Alman ekibinin büyük yatırım yaptığı (bonuslar dahil edildiğinde bonservisi toplam 36 milyon Euro) Paulinho, bu sezona da yedek kulübesinde başladı. Genç oyuncu Kırmızı-Siyahlı forma altında yeni sezonda 7 maçta 100 dakika sahada kalabildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0