Şampiyonlar Ligi | Ya tamam, ya devam..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunun beşinci maçında Club Brugge'u evinde ağırlayacak olan Galatasaray, sezonun kalan kısmında Avrupa Kupaları'nda mücadele edebilmek için mutlak kazanmak zorunda.. Fatih Terim'in öğrencileri taraftarının desteğiyle Brugge karşısında kazanarak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde hem ilk golünü atmak hem de 3 puana ulaşmak istiyor.

100. GALİBİYET İÇİN BEKLİYOR
Galatasaray, mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda evinde oynayacağı Club Brugge maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 284. mücadelesine çıkacak. Sarı-kırmızılılar, geride kalan karşılaşmalarda 99 galibiyet alırken, 110 müsabakada da mağlup oldu. Aslan, bu akşam Brugge karşısında galip ayrılması durumunda Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini alacak. Galatasaray bugüne kadar geride kalan 282 maçta, rakip fileleri 376 kez havalandırırken, kalesinde ise 422 gol gördü.

11 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET
Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son galibiyeti geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında aldı. Sarı-kırmızılılar, sahasındaki karşılaşmada rakibini 3-0 mağlup etti. Aslan bu müsabakanın ardından 9 Şampiyonlar Ligi, 2 de Avrupa Ligi maçından galip ayrılamadı. Bu karşılaşmalarda takımımız sahadan 8 mağlubiyet, 3 beraberlik ile ayrıldı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 115. RANDEVU
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihinde bugüne kadar 114 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakaların 28’inden galibiyetle ayrılırken, 58 defa da rakiplerine boyun eğdi. 28 maç ise berabere sona erdi. Galatasaray, attığı 111 gole karşın kalesini 191 gole kapatamadı. 

FATİH TERİM'LE 77. AVRUPA KUPASI MAÇI
Club Brugge maçı aynı zamanda teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki 77. Avrupa kupası mücadelesi olacak. İmparator bugüne kadar UEFA Kupası şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti ünvanını sığdırdığı kariyerinde 76 maçta 30 galibiyet, 16 beraberlik ve 30 yenilgi yaşadı.

KÖTÜ İSTATİSTİKLER: GOLÜ YOK, ŞUTU AZ, AZ KOŞUYOR
Şampiyonlar Ligi gruplarında bu sezon gol atamayan tek takım konumunda bulunan Galatasaray, bu akşam oynayacağı Club Brugge maçında hem bu şanssızlığını kırmak hem 3. sıraya çıkmak hem de kötü istatistiklerini sonlandırmak isteyecek. Galatasaray, mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi A grubunda oynadığı 4 maçta da rakiplerine gol atamadı. 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele eden 32 takım için gol bulamayan tek ekip konumundaki sarı-kırmızılılar Club Brugge maçında hasreti sonlandırmak için sahaya çıkacak. Terim'in öğrencileri sahasında oynayacağı Club Brugge maçında da gol atamazsa kötü rekorunu egale etmiş olacak. Galatasaray kulüp tarihinde daha önce Şampiyonlar Ligi grup aşamasına ilk kez katıldığı 1993-94 sezonunda ilk 5 maçında gol atamamıştı. Monaco, Barcelona ve Spartak Moskova ile aynı grupta yer alan Aslan ilk golünü son maçta Rus ekibi karşısında bulmuştu. 

Galatasaray ayrıca 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında en az şut çeken takım.. Galatasaray 34 şut çekip 8,5 ortalama ile bu istatistik başlığında son sırada kaldı. Sarı-kırmızılı takım sadece şut konusunda değil aynı zamanda isabetli şut konusunda da son sırada. Fatih Terim'in ekibi 360 dakika geride kalırken 7 isabetli şut çekebildi. Bu alanda Galatasaray'ın ardından 9 isabetli şut ile Alman ekibi Leverkusen takip ediyor.

Galatasaray geride kalan dört maç sonunda 105.2 km mesafe kat etti ve bu alanda Şampiyonlar Ligi ekipleri arasında gerilerde kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0