UCL | Skor değil, oyun umut kırıcı..

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının dördüncü maçında Real Madrid ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray rakibi karşısında 6-0'lık ağır bir mağlubiyet aldı. Sahada alınan skordan bağımsız olarak mücadele anlamında herhangi bir şey ortaya koyamayan Terim'in öğrencileri, gruptan çıkma şansını mucizelere bırakırken UEFA Avrupa Ligi için şansı devam ediyor.

Madrid'deki zorlu karşılaşmaya teknik direktörümüz Fatih Terim ideal onbirine yakın bir şekilde Muslera - Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo - Nzonzi, Seri, Lemina - Babel, Feghouli ve Andone ile sahaya çıktı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kafa kafaya oynadığı iki karşılaşma olan PSG ve Real Madrid karşılaşmalarında 3-5-2 sisteminden vazgeçerek, sezon başından beri sıkıntı yaşadığımız 4-3-3 düzenine dönen Terim, bunun bedelini sahada ağır bir şekilde ödedi. Real Madrid karşılaşmanın 4. dakikasında Marcelo'nun soldan başlattığı bir hızlı atakta ters tarafta topla buluşan Rodrygo'nun vuruşuyla üstünlüğü ele geçirdi. Bu golden sadece bir kaç dakika sonra bir başka hızlı hücumda Marcelo'nun yine soldan yaptığı ortada Rodrygo'nun altı pas çizgisi üzerindeki kafa vuruşuyla skor 2-0'a geldi ve ilk 10 dakika itibariyle skor 2-0 oldu. Karşılaşmada dakikalar 13'ü gösterdiğinde Toni Kroos'un ceza sahası çizgisi üzerinde Steven Nzonzi'nin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda karşılaşmanın hakemi VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Sergio Ramos düzgün bir vuruşla farkı 3'e çıkartırken, maçın geri kalan 75 dakikalık kısmının büyük bir ızdırap olacağının da sinyalini verdi. Galatasaray ilk 15 dakikalık sekansta kalesinde gördüğü 3 golle büyük bir şoka uğrarken, bu durum saha içinde de net şekilde gösterdi. Bu dakikalarda bir kenar hamlesinin veya oyun içi hamlenin gelmesi beklendi, takımı o şoktan uyandırmak adına ancak kenar yönetimi de yaşanacak gelişmeleri izlemekle yetindi. Galatasaray adına rakip yarı alanda kaleye denen bir kaç şut girişimi dışında ciddi herhangi bir pozisyon olmazken, ilk yarının son dakikasında Nagatomo'nun pas hatası sonrasında Rodrygo'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Benzema devre bitmeden skoru 4-0'a getirdi.

Teknik direktörümüz Fatih Terim karşılaşmanın ikinci yarısına iki değişiklikle başladı. Ryan Donk ve Ömer Bayram'ın oyuna dahil olduğu ikinci 45 dakikada Florin Andone ve Steven Nzonzi kenara gelen isimler oldu. Bu değişiklik tamamen oyun odaklı ve farkın daha da artmasını engellemek amaçlı yapılan bir değişiklik olarak yorumlanabilir ancak burada farkın açılmamasını sağlayan en önemli faktör Real Madrid'in bir tık vites düşürüp maçı tamamlamaya çalışmasıydı. Bu bağlamda iki takım 75. dakikaya kadar net fırsatlar bulamadı, herhangi bir gol pozisyonu yaşanmadı. Dakikalar 78'i gösterdiğinde kullanılan kornerde Lemina'nin kafa vuruşunda Courtois başarılı olurken, sağ kanattan gelişen Real Madrid atağında Carvajal'in ortasında topla buluşan Karim Benzema ağları havalandırarak skoru 5-0'a taşıdı. Mücadelenin son dakikalarında ise Benzema'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrygo maçın skorunu belirleyen golü kaydederek, 18 yaşındaki genç yetenek kendisi adına da Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz bir geceye imza attı ve hat-trick ile maçı tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0