Emlak Konut ile yapılan anlaşma resmen açıklandı!

Galatasaray'da uzun süredir merak edilen Florya ve Riva arazilerinin akıbeti belli oldu. Emlak Konut'un daha önce mevcut sözleşmeyi feshettiği anlaşma camiada merak uyandırırken, Florya ve Riva arazileri için yeni bir anlaşma yapıldı. Florya arazisi Galatasaray kulübüne iade edilirken, Riva arazisindeki proje devam edecek. Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO genel müdürü Hakan Gedikli, yapılan anlaşmanın detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı

Emlak Konut tarafından yapılan resmi açıklamada Riva arazisinde daha önce planlanan projenin devam edeceği ancak Florya arazisinin 120 milyon TL karşılığında Galatasaray'a iade edileceği açıklandı. 4 Aralık 2019 tarihli imzalanan protokol kapsamında Florya'daki arazinin tüm haklarının kulübe devredildiği belirtilirken, Riva projesiyle ilgili olarak hem müteahhit firma hemde kulüp tarafından yeni bir protokol yapılarak mali şartların kamuoyuna duyurulacağı açıklandı. 

Emlak Konut GYO genel müdürü Hakan Gedikli yaptığı açıklamada "Florya arazinin Galaatasaray'a iade edilmesine karar verdik. Buna karşılık 120 milyonluk bizim üzerimize olan yükümlülük Galatasaray tarafından bankaya ödeniyor. Riva projesinin geliştirilmesine devam ediyoruz. Projemizi en kısa zamanda tamamlayarak alıcılarımıza teslim edeceğiz. Her iki tarafın da elde ettiği kazanımların ne kadar değerli olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu 120 milyon bizim elimize geçmeyecek. Ödememiz gereken yükümlülükten düşmüş olacak. Ödemeyi Galatasaray Spor Kulübü yapacak. Burada yapılan tapu masrafları, projeler ve geliştirmeler için söylendi. Diğer masraflar yaklaşık 37 milyon TL olacak. Toplamda 120 + 37 milyon TL denilebilir." ifadelerini kullandı. 

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bugün burada Galatasaray'ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardır süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden çıkamadığımız Florya'ya tekrar dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Projeye emek veren herkesi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve ön sahada siperde mücadelede sevgili Hakan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Florya bütün kulüplerin olduğu gibi bizm de mabedimiz. Bunun bize kazandırılması çok değerli hizmet. Biz bununla ilgili ihalenin realize olduğu 2018 Mayıs ayı itibariyla kaynaklanan bütün giderleri de ödeyeceğiz, faizleriyle. Aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL. Biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek sahibi oluyoruz. Alacakları her konut Galatasaray'a artı olarak girecek. Burada konut sahibi olmak, hem çocuklarımızın geleceği, hem de bir spor camiasının geleceği için çok önemli. Sizlerden bu konuda istirham ediyorum, Riva'ya sahip çıksınlar. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullanarak süreç hakkında bilgi verdi. 

Başkan Cengiz ayrıca mevcut anlaşmadan dolayı Florya'da herhangi bir yatırım yapamadıklarını ancak bugünden sonra teknik heyetin talebi doğrultusunda çeşitli düzenlemeler yapacaklarını da duyurdu. Galatasaray ve Emlak Konut daha önce yaptığı protokol kapsamında Riva arazisi için 760 milyon TL + elde edilecek kazançtan belli bir pay konusunda anlaşma sağlamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0