STSL | 2019'un hesabını kapattık!

2019 yılının son resmi müsabakasında Süper Lig'de normal sezonun 17.haftasında Antalyaspor'u ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 5-0'lık skorla galip ayrılarak ligin ilk yarısını tamamladı. Fatih Terim'in öğrencilerine galibiyeti getiren goller Radamel Falcao (2), Celutska (KK), Ryan Babel ve Taylan Antalyalı'dan gelirken, takımımız bu sonuçla ligin ilk yarısını 27 puanla tamamladı. 

Süper Lig'de ilk yarının ve 2019 yılının son karşılaşmasına Antalyaspor karşısında Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim sürpriz olarak yorumlanabilecek tercihlerin olduğu ilk onbiri sahaya sürdü. Sezonun alışagelmiş savunma beşlisi olan Fernando Muslera - Mariano, Marcao, Ryan Donk, Yuto Nagatomo'nun önünde orta alanda Jean Michael Seri, Taylan Antalyalı, Mario Lemina üçlüsüne yer veren Terim, hücum hattında da Ömer Bayram, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao'yu görevlendirdi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında sağ tarafta Doğukan Sinik ve Mariano arasındaki pozisyon, tabir-i caizse Mariano ile yolların neden ayrılması gerektiğini kanıtıydı. Brezilyalı oyuncu savunmaya dönüş konusunda oldukça ağır kalırken, Antalyaspor'un yaratmak istediği tehlikeyi Galatasaray savunması karşıladı. Bu ilk 2 dakikanın ardından oyuna tamamen ağırlığını koyan ve orta sahaya hükmeden bir Galatasaray izledik. Seri - Lemina ve Taylan üçlüsünün orta sahada rakiplerine ağır basması, sürekli ceza sahasına hareket etmeleri, set oyununu sezonun en iyi performansıyla oynamaları ve dikine ara pas denemelerinde bulunmaları Galatasaray adına bu sene arzulanan oyunun göstergesiydi. Bu oyunu ligin 17.; sezonun 25. resmi maçında görmek her ne kadar üzücü olsa da Antalyaspor'un zayıf merkez savunmasıyla birlikte oyun tamamen Galatasaray'ın eline geçti. Taylan Antalyalı - Jean Michael Seri ikilisine, savunmadan sürekli 50 metrelik ara pas atan Marcao ve sol kanadı otobana çeviren Ömer Bayram eklenince oyunu çözmek çok zor olmadı. İlk olarak sağ taraftan kullanılan kornerde kazanılan penaltıyı Radamel Falcao gole çevirdi ve gol perdesi açılmış oldu. Sofiane Feghouli arka arkaya iki pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonları değerlendiremezken, dakikalar 28'i gösterdiğinde sağ taraftan ceza sahasına kat eden Mariano'nun altı pasın üzerine sert ortasında Radamel Falcao tek vuruşla farkı 2'e çıkarttı. Golün ardından Sofiane Feghouli bir kez daha kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ çaprazdan yan ağlara vururken, dakikalar 37'i gösterdiğinde Marcao'nun sol tarafa nefis ara pasında ceza sahasına giren Ömer Bayram altı pas üzerine ortaladı ve Taylan Antalyalı şansının da yardımıyla skoru 3-0'a taşıdı. Karşılaşmada ilk yarının son saniyesinde Mariano'nun sağdan ortasında Taylan Antalyalı arka direkte dokundu, Boffin ayağıyla karşıladı ancak kale çizgisi üzerinde oluşan karambolde Falcao'nun hamlesinde Salih Dursun kademeye girerek Kolombiyalı oyuncunun ilk yarıda hat-trick yapmasına engel oldu.

İlk devre sona erdiğinde Galatasaray adına da sezonun en yüksek rakamları ortaya çıktı. 45 dakikalık bölümde %75 topa sahip olma oranına sahip olan Fatih Terim'in öğrencileri, rakip ceza alanında 33 kez topla buluşarak sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Bunun yanı sıra 12 şut girişiminde bulunan Galatasaray bunların 6'sında isabet bulurken, 311 pas denemesinin 281'inde isabet bularak %90'a yakın bir pas isabeti yakaladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yine yoğun yağmur yağışı etkisini arttırırken, zemindeki ağırlaşma oyunun temposunu oldukça etkiledi. İlk yarıdaki görüntüsünden bir hayli uzak bir performans sergileyen Galatasaray rakibi karşısında aldığı 3-0'lık skorla da geriye yaslandı. İlk 15 dakikalık bölümde ortada tabir-i caizse horoz dövüşü şeklinde geçen mücadelede Antalyaspor ceza sahası dışından bir kaç kez kalemize şut girişiminde bulunmuş olsa da, bu şutlar "gol pozisyonu" olarak yorumlanabilecek türden değildi. Karşılaşmada 60 dakika tamamlandıktan sonra yeniden oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, yeniden rakip kalede tehlikeli ataklar bulmaya başladı. Zaman zaman zeminin azizliğine uğrarken, 65. dakikada Sofiane Feghouli'nin ara pasında kaleye çapraz bir noktada kaleciyle karşı karşıya kalan Radamel Falcao istediği vuruşu yapamadı. Mücadelenin 82. dakikasında savunmanın arkasına nefis bir pas atan Ömer Bayram ceza sahasına koşu yapan Ryan Babel'i topla buluşturdu ve Hollandalı oyuncu ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruşla skoru 4-0'a getirdi. Bu golün ardından mücadelede normal sürenin son dakikalarında yine Ömer Bayram ile başlayan Galatasaray atağında Seri orta alanda topu çapraz koşu yapan Taylan'ın önüne bıraktı ve günün başarılı isimlerinden olan Taylan Antalyalı ceza sahasına girer girmez çaprazdan düzgün bir ayak içiyle skoru 5-0'a taşıdı. Karşılaşmada kalan dakikalarda başka bir pozisyon olmayınca 2019 yılının son resmi maçını Galatasaray, bu sezonun en farklı galibiyetle tamamlamış oldu.

Antalyaspor karşısında 5 gol bulan Galatasaray bu sezon en çok gol attığı maçı geride bırakırken, rakip ceza sahasında en çok topla buluştuğu (42) ve en çok gol pozisyonuna girdiği (9) maçı oynadı. Fatih Terim'in öğrencileri zorlu 90 dakikayı %65 topla oynama, 18 şut denemesi ve 8 isabetli şut, 540 pas denemesi ve %87 isabetli pas ortalaması istatistikleriyle tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0