Kiralık oyuncularımız kulüplerinde ne yaptılar?

mbaye diagne club brugge
Galatasaray sezon başında Mbaye Diagne, Valentine Ozornwafor, Ahmet Sivri, Ali Yavuz Kol, Birhan Vatansever, Emirhan Civelek, Mutlu Aksu'yu kiralık olarak gönderdi. 7 futbolcumuzun kiralık olarak gittikleri kulüplerde şu ana kadar ne yaptıklarını sizler için derledik.

MBAYE DIAGNE
Galatasaray'ın geçen sezon devre arasında kadrosuna kattığı ve geçen sezonu 30 golle gol kralı olarak tamamlayan Mbaye Diagne, sezon başında Club Brugge'a kiralanmıştı. Senegalli forvet Belçika ekibinde 12 resmi maçta toplam 435 dakika süre bulurken 4 gol kaydetti. Mbaye Diagne, Brugge'da teknik direktör ile yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Diagne'nin Galatasaray'a geri dönmesi bekleniyor. 

AHMET SİVRİ
Galatasaray altyapısından yetişen 20 yaşındaki Ahmet Sivri sezon başında TFF 2. Lig ekibi Sancaktepe'ye kiralandı. Genç forvet şu ana kadar 11 maçta toplam 254 dakika süre bulurken 1 kez gol sevinci yaşadı. Ahmet tek golünü 4-4 biten Manisa maçında kaydetti. 

ALİ YAVUZ KOL
Galatasaray altyapısından yetişen bir diğer isim olan Ali Yavuz Kol sezon başında gelişmesi için TFF 2. Lig takımlarından olan Tarsus İdman Yurdu'na kiralanmıştı. 18 yaşındaki forvet 16 maçta toplam 1.193 dakika süre şansı  buldu ve 3 gol kaydetti. Ali Yavuz Kol, Türkiye Kupası'nda takımının 3-1 kaybettiği Fenerbahçe maçında da 90 dakika süre almış ve takımının attığı golün asistini yapmıştı. 

MUTLU AKSU DOĞAN
Altınordu'dan Galatasaray altyapısına transfer edilen Mutlu Aksu Doğan, sezon başında TFF 3. Lig ekibi Kocaelispor'a kiralandı. Orta sahada görev yapan 19 yaşındaki futbolcu, şu ana kadar Kocaeli'de 8 maçta toplam 315 dakika süre buldu ve 1 gol kaydetti. Mutlu, tek golünü Türkiye Kupası ikinci tur maçında Gölcükspor'a attı. 

VALENTINE OZORNWAFOR 
Sezon başında Enyimba Aba takımından transfer edilen ve kamptaki hazırlık maçlarında da zaman zaman süre bulan Valentine Ozornwafor, İspanya 2. Lig ekibi Almeira'ya kiralık olarak gönderilmişti. 20 yaşındaki Nijeryalı stoper İspanyol ekibinde 3 maçta toplam 212 dakika süre buldu ve 1 gol kaydetti. Ozornwafor şu ana kadar sezon içinde oynanan maçların büyük bölümünde kadroya alınmadı. 

BİRHAN VATANSEVER
Galatasaray'ın geçen sezon cüzi bir miktar karşılığında yeniden kadrosuna kattığı Birhan Vatansever, bu sezon da  yeniden Bandırmaspor'a kiralandı. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu TFF 2. Lig ekibinde 18 maçta toplam 1.538 süre buldu. Birhan bu maçlarda skora katkıda bulunamadı.

RAMAZAN EMİRHAN CİVELEK
Galatasaray'ın sezon başında Kayserispor'a kiraladığı 20 yaşındaki Emirhan Civelek, şu ana kadar 4 maçta toplam 390 dakika süre buldu ve 1 asist yaptı. Sağ bekte oynayan Emirhan tek asistini Türkiye Kupası'nda oynanan Manisa maçında yapmıştı. Genç futbolcu Süper Lig'de ilk yarının son maçı Trabzonspor-Kayserispor maçında 90 dakika süre şansı bulmuştu. Emirhan karşılaşmada 40 kez topla buluşmuş ve %92 pas yüzdesiyle 25 pas yapmıştı. Takımın 6-2 kaybettiği maçta Emirhan, 2 top çalma, 3 pas arası ve 2 ikili mücadele kazanmıştı. Genç oyuncu sezonu Kayserispor'da tamamlayacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0