Top 16'ya galibiyetle başladık!

Galatasaray Doğa Sigorta, Top 16 G grubu ilk maçında deplasmanda AS Monaco'ya konuk oldu. İlk yarısı kafa kafaya geçen maçta ikinci yarıda oynadığı etkili basketbol sonucu rakibini 73-85 deviren Yenilmez Armada, Top 16'ya galibiyetle başlamış oldu. Maçın hikayesi ise şu şekilde:

Galatasaray Doğa Sigorta, karşılaşmaya Webster-Göksenin-Harrison-Poythress-Auguste ilk beşiyle başladı. Ev sahibi ekip karşılaşmaya 7-2'lik bir seri ile başlarken takımımız bu seriye 8-0'lık seri ile karşılık verdi ve skoru 7-10'a getirdi. Çeyreğin geri kalan süresinde iki takım da karşılıklı basketler bulunca ilk çeyrek 18-20 sonuçlandı. Monaco ikinci çeyreğe de 7-2'lik seri ile başlayınca koç Ertuğrul Erdoğan molayı işaret etti. Mola dönüşü Webster'ın etkili oyununa Harrison ve Auguste da katılınca Sasha Obradovic öğrencilerini 31-34'lük skor sonrası yanına çağırdı. Kalan süre karşılıklı sayılar geçildi ve ilk yarı 39-38 tamamlandı.

İkinci yarı kaptan Göksenin Köksal'ın turnikesiyle açılırken skor 47-44'e gelene kadar dengeli oyun devam etti. Bu skordan sonra Yenilmez Armada 10-0'lık bir seri yakaladı ve AS Monaco molası geldi. Galatasaray Doğa Sigorta, mola dönüşü Harrison'la seriyi 12-0'a çıkarsa da ev sahibi ekip uzun bir aranın ardından yeniden sayı bulmaya başladı ve üçüncü çeyrek 54-61 sonuçlandı. Etkili oyununu son çeyrekte de devam ettiren Cimbom, son çeyreğe Yiğit ve Zach'ın basketleriyle başladı ve rakip bir kez daha mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü 14-4'lük bir seri daha bulan takımımız farkı 22'ye kadar çıkardı. Geriye kalan bölümde farkın da etkisiyle daha rahat bir oyun sergileyen takımımız yine de farkın tek hanelere inmesine izin vermedi ve karşılaşmayı 73-85 kazanmasını bildi.

İstatistiklerimiz

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0