STSL | Kaldığımız yerden başlıyoruz..

Süper Lig'in ilk yarısında haddinden fazla puan kaybı yaşayan Galatasaray, şampiyonluk iddiasıyla ligin ikinci yarısına giriş yapıyor. Puan kaybına tahammülü olmayan Fatih Terim'in öğrencileri, sezonun 18.hafta karşılaşmasında Yukatel Denizlispor'u evinde ağırlayacak. Hafta içi kupada Rize deplasmanından beraberlikle dönen takımımızda sakatlıkları süren Christian Luyindama, Florin Andone ve Henry Onyekuru dışında herhangi bir eksik yer almazken yeni transferlerimizin görücüye çıkması bekleniyor. 19 Ocak Pazar günü saat 16:00'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi bilinmesi gerekenler, dikkat çekenler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: KAYBA TAHAMMÜLÜ YOK
Süper Lig'de sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta 7 galibiyet - 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak toplamda 24 puan kaybeden Galatasaray, devreyi 27 puanla 7.sırada tamamladı. Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde son yılların en kötü başlangıçlarından birisini yapan son şampiyon, ligin ikinci yarısı öncesinde kadrosunda önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Yabancı kontenjanına takılan Martin Linnes ve ayağının kırılmasının ardından ligin ilk yarısını kaçıran Emre Akbaba'nın lisanslarının çıkmasının yanı sıra Marcelo Saracchi, Henry Onyekuru ve Jesse Sekidika'yı kadrosuna katan takımımız, sezon başında bedelsiz olarak transfer edilen Ryan Babel ile yollarını ayırdı. 

DÖNÜYORLAR: MARTIN LINNES & EMRE AKBABA
Yaz transfer döneminde Galatasaray ile kontratını 3 yıllığına uzatan ancak transfer döneminde kadroya katılan isimlerin ardından yabancı kontenjanın dolması nedeniyle federasyondaki listeye ismi bildirilmeyen Norveçli savunma oyuncumuz Martin Linnes ligin 3.haftasında Kayseri deplasmanında forma giydiği 6 dakikalık sekansın ardından yaklaşık 142 gün sonra yeniden Süper Lig maçında Galatasaray formasıyla sahaya çıkacak. Hafta içerisinde oynanılan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de görev yapan ve uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Linnes'in yanı sıra Galatasaray'da bir başka hasreti sonlandıracak isim Emre Akbaba olacak. Geçtiğimiz sezon ligin 32. haftasında oynanılan Çaykur Rizespor karşılaşmasında ayağı kırılan ve o günden bugüne takımdan uzak kalan Emre Akbaba neredeyse 9 ay sonra yeniden Ali Sami Yen Stadı'na çıkacak. 

SÜPER LİG: LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI
Ligin ilk yarısında Galatasaray her ne kadar istediği sonuçları almaktan uzak olsa da, ilginç bir savunma istatistiğine imza attı. Fatih Terim'in öğrencileri ligin ilk yarısında oynanılan 17 maç sonunda kalesinde sadece 15 gol görerek ligin en az gol yiyen takımı oldu. İç sahada oynadığı 9 maçta kalesinde 6 gol gören Galatasaray bu alanda da ezeli rakibi Beşiktaş'la birlikte evinde en az gol yiyen takımı ünvanını paylaştı. Sezon başında kadrosuna bir çok önemli hücum oyuncusu eklemesine karşın Terim'in takımı ligin ilk yarısında rakip fileleri 23 kez havalandırarak ligin en çok gol atan 11. takımı olmayı başararak kötü formunu sürdürdü.

TOPA SAHİP OLMA, ÜÇÜNCÜ SIRADA: YÜZDE 57
Galatasaray bu sezon her ne kadar değişen oyun profili sonrasında ortaya koyduğu futbolla taraftarlarının beğenisini kazanamasa da, istatistiksel olarak dikkat çekici oranlara ulaştı. Fatih Terim'in öğrencileri ligin ilk yarısında %57 topla oynama oranına ulaşarak bu alanda ligin en iyi 3.takımı olurken, maç başına %85 pas ortalamasıyla da ligin en iyi takımı olmayı başardı. Galatasaray her ne kadar topa sahip olma ve pas oyununda ligin en iyi takımlarından birisi olsa da, maç başına rakip kaleye ortalama şut sayısında sınıfta kaldı. Ligde geride kalan 17 maç sonunda maç başına 12.8 şut ortalamasını yakalayan Galatasaray bu alanda ligde 10. sırada kendisine yer buldu. 

EN AZ TOP ÇALAN TAKIM: GALATASARAY
Süper Lig'de ilk devrenin en az gol yiyen takımı olarak savunma performansında ligin en iyi takımı olmayı başaran Galatasaray'da bu başarının en büyük etkenlerinden birisi kuşkusuz Fernando Muslera oldu. Uruguaylı kaleci bu sezon birbirinden zor pozisyonlarda rakiplerine gol izni vermezken, Fatih Terim'in öğrencileri bu istatistiğe rağmen ilginç bir ünvana daha sahip. Süper Lig'de oynadığı 17 maçta maç başına 13.4 top çalma ortalamasını yakalayan Galatasaray bu alanda ligin en kötü performansına imza atarken, savunmada da 9.3 top kesme ortalamasıyla bu alanda da ligin son sırasında yer aldı. 

FCN Gaming'in yeni bölümünde dünyanın en çok satan futbol oyunu FIFA 20'de bu hafta oynayacağımız Galatasaray - Denizlispor maçını oynattık. Bakın ortaya nasıl bir sonuç çıktı! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0