Ziraat Türkiye Kupası | Tatil bitti, başlıyoruz!

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında beklediği sonuçlardan uzak kalan Galatasaray'da devre arası kamp çalışmaları sona ererken, Fatih Terim'in öğrencileri yeni yılın ilk resmi maçında Ziraat Türkiye Kupası'nda sahaya çıkıyor. Kupada son 16 turunda Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'da yeni transferler lisanslarının çıkartılamaması nedeniyle forma giyemezken, Martin Linnes ve Emre Akbaba'nın mücadelede forma giymesi bekleniyor.

2020'NİN İLK RESMİ MAÇI: TATİL BİTTİ, BAŞLIYORUZ
Ara transfer döneminde kadrosunda geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştiren ancak sadece Ryan Babel ile yollarını ayırdıktan sonra Henry Onyekuru, Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika'yı transfer eden Galatasaray, yeni yılın ilk resmi maçında Ziraat Türkiye Kupası'nda sahne alacak. Florya ve Antalya'da gerçekleştirilen kamp çalışmaları sırasında 2 hazırlık maçı oynayan Terim'in öğrencileri, bu karşılaşmalarda sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI: EN ÇOK KAZANAN
Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Galatasaray, kulüp tarihinde 18 kez mutlu sona ulaştığı kupada ülke tarihinin en iyisi olmayı başardı. Bu sezon 58.kez düzenlenecek olan kupada daha önce 23 kez final oynayan Fatih Terim'in öğrencileri, en fazla şampiyonluk yaşayan takım ünvanının yanı sıra en fazla final oynayan takım ünvanının da sahibi konumda yer alıyor.

BİTTİĞİ YERDE, YENİDEN BAŞLIYOR: EMRE AKBABA
Süper Lig'de geçen sezon normal sezonun 32.haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında oynanılan karşılaşmada ayağı kırılarak talihsiz bir sakatlık geçiren Emre Akbaba'nın lisansı dondurulurken, tecrübeli oyuncu bu sezonun ilk yarısında takımdan ayrı kalmıştı. Geçen sezon yaşadığı sakatlık sonrasında tabir-i caizse yeşil sahalardaki macerasını Rize'de durduran Emre, bugün görev verilmesi halinde kaldığı yerden devam edecek.

VEDAYA HAZIRLANIYORLAR: MARIANO VE NAGATOMO
Galatasaray'da ara transfer döneminde takımdan ayrılması beklenen isimlerden Yuto Nagatomo ve Mariano, kupada oynanılacak Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla birlikte son kez Galatasaray forması giyebilir. Sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek olan 33 yaşındaki iki oyuncunun da kısa bir süre içerisinde takımdan ayrılmaları bekleniyor. Nagatomo yerine Saracchi, Mariano yerine de Linnes'i kadroya dahil eden teknik heyet bugün onurlandırılmak adına teknik heyet tarafından görev verilebilir.

ÇAYKUR RİZESPOR
Teknik direktörlüğünü İsmail Kartal'ın üstlendiği Çaykur Rizespor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na dördüncü turdan itibaren katıldı. Karadeniz ekibi, kupanın ilk turlarında 1074 Çankırı ve Samsunspor'u mağlup ederek adını son 16 takım arasına yazdırdı. İlk yarısı sona eren Süper Lig'de ise geride kalan 17 hafta sonunda 20 puan toplayan Çaykur Rizespor, puan tablosunda 12. sırada yer alıyor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0