Emre'nin yedek kalma sebebi belli oldu!

Galatasaray'da sakatlıktan döndükten sonra fırtına gibi esen ve Euro 2020 için milli takıma göz kırpan Emre Akbaba'nın aniden kulübeye dönmesi dikkat çekmişti. Teknik direktör Fatih Terim'in sakatlık dönüşünde üstüste ilk 11'de oynatmasına rağmen üç maçtır ilk 11'de şans vermediği yetenekli oyuncunun kulübeye gitme nedeni belli oldu.

Skorer gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in ligin ikinci yarısına etkili bir giriş yapan Emre Akbaba’dan neden vazgeçtiği ortaya çıktı. Geçen sezon yaşadığı ağır sakatlığın ardından ligin ilk 6 ayını boş geçen ve ikinci yarıda takıma katılan Emre Akbaba gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Oynadığı ilk 3 maçta 3 gol kaydeden başarılı oyuncu Fenerbahçe derbisinden sonra takımdaki yerini kaybetti.

Fenerbahçe derbisi öncesinde sakatlanan Mario Lemina'dan dolayı orta sahanın defansif rolünü güçlendirmek isteyen teknik direktör Fatih Terim, zorlu deplasmandaki derbiye Seri - Ömer ve Belhanda üçlüsüyle başlamıştı. Kadıköy'de uzun bir aradan sonra 3 puanla ayrılan bu üçlünün ardından Gençlerbirliği maçında da Terim'in merkezdeki tercihi Seri - Ömer ve Taylan Antalyalı oldu. Gabonlu oyuncunun sakatlıktan dönmesiyle birlikte Emre Akbaba'nın da yeniden ilk 11'de olması bekleniyordu ancak Fatih Terim'in kararı farklı yönde oldu. Deneyimli teknik adam sezonun en başarılı isimlerinden Ömer Bayram'a forma şansı vermeye devam ederken, ileri hattını da Henry Onyekuru - Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli olarak sabitledi. Emre'yi zaman zaman hamle oyuncusu olarak kullanan Terim'in bu sebebi ortaya çıktı. Teknik heyetin değerlendirmelerine göre Radamel Falcao'nun defansif anlamda takıma yardımcı olmaması Emre Akbaba'nın kulübeye gitmesine neden oldu.

Kolombiyalı yıldızın geriye gelip takım arkadaşlarına çok fazla destek vermediğini düşünen teknik heyet, Emre'nin oynamasını da defansif açıdan sakıncalı görerek oyunun merkezini Seri - Lemina ve Ömer üçlüsünden oluşturmaya karar verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0