#EvdeKal | Dikkat çeken 5 spor filmi!

Ülke olarak #EvdeKal sloganıyla, bütün olarak dünyayı sarsan yeni nesil koronavirüsten (covid19) etkilenmemek adına kendimizi dışarıdan izole etmiş durumdayız. Evde, kendimize vakit ayıracağımız bol vakit varken kimimiz can sıkıntısından yapacak alternatif fikirler bulamıyor. Eğer siz de Netflix, Amazon Prime gibi stream sitelerinden dizi ve filmleri tükettiyseniz, aşağıdaki listede spor alanında seçtiğimiz listeye göz atabilirsiniz.

1) Marvellous (2014)
Bize göre, en iyi filmlerden biri. Gerçek hayattan esinlenilmiş olan film bize Stoke City’nin efsane taraftarı Neil Baldwin’i anlatıyor. Filmin sizde bir çok etkiyi yaratacağına eminiz.

Sirklerde palyaço olarak çalışan Neil Baldwin’in hayattaki en büyük tutkusu olan Stoke City’nin o dönemki teknik direktörü Lou Macari’nin kendisine yaptığı iş teklifi,  ona tutkunu olduğu takımın çatısı altında çalışma fırsatını sunar. En başta bunun gerçek olduğuna kimseyi inandıramasa da Neil artık Stoke City’nin malzemecisidir ve tutkulu geçecek bir maceranın ilk adımını atmıştır.

2) Mean Machine (2001) 
Komedi anlamında sizi tatmin edecek bir futbol filmi. Filmde bir grup mahkumu gardiyanlara karşı bir futbol maçında mücadele ederken görüyoruz. Başrolde eski futbolcu ve Snatch filminden bildiğimiz Vinnie Jones’un yanı sıra Jason Statham yer alıyor.

Eski bir futbol yıldızı sarhoş araba kullandığı için hapse düşer ve burada mahkumlardan oluşan iddialı bir takım kurar. Gardiyanlarla yapılacak olan maç öncesi son derece sıkı bir hazırlık yapan takım ve koçu, hem gardiyanları hem de izleyicileri şaşırtacaktır.
3) Rush (2013)
Sizi bir saniye bile sıkmadan içine çeken bir biyografi filmi. 1976 Formula One sezonu sürücüleri James Hunt ve Niki Lauda arasındaki rekabeti anlatan film, size zamanınızı ayırdığınıza pişman etmeyecek.

Formula 1 yarışlarının ihtişamlı döneminde geçen Rush dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük rakiplerin ikisinin heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Özel hayatlarına da dahil olduğumuz filmde iki yarışçının zafere ulaşmak için bir kısa yolun bulunmadığı ve asla hataların asla düzeltilemediği bir ortamda fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınırlarını nasıl zorladığını göreceğiz.

4) Warrior (2011)
Bir ailenin etrafında geçen etkileyici hikaye. Tamamen dağılmış olan aile fertlerinin dövüş müsabakasında bir araya geldiği, sizin duygularınıza temas edecek bir film. Başrollerinde Tomy Hardy ve Joel Edgerton bulunuyor. 

Alkolik bir boksör eskisinin oğlu Tom Conlon evine döner ve çeşitli dövüş sporlarının bir arada bulunduğu bir turnuva için babası tarafından hazırlanmaya başlar. Bu turnuva onu abisiyle karşı karşıya getirecektir.

5) Moneyball (2011)
'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt), kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor. 

Michael Lewis'in "Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game" adlı eserinden Steven Zaillian ve Aaron Sorkin tarafından uyarlanan ve gerçek bir hikaye dayanan filmin başrollerini Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill paylaşıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0