Galatasaray'da gençlik operasyonu!

Tüm dünyayı vuran koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da futbol durma noktasına gelirken, bir süredir uzaktan çalışma gerçekleştiren Galatasaray'da scout ekibinin oyuncu analizi devam ediyor. Teknik direktör Fatih Terim'le sürekli olarak iletişimde olan scout ekibi yeni sezon öncesinde transferde yol haritasının belirlenmesi konusunda da önemli bir rol çizeceğe benziyor.

A Spor'da yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yeni sezonun transfer stratejisini geleceğe yatırım yapmak olarak belirledi. Sezon içerisinde basın toplantılarında sık sık "Artık futbolcuların geçmişlerine değil geleceklerine yatırım yapacağız." ifadelerini kullanan deneyimli teknik adam scout ekibinden istediği pozisyonlarda ve özelliklerdeki 3 ismin belirlenmesini istedi. Koronavirüs nedeniyle bir süre gözlem altında kalan ve evinde çalışmalarını sürdüren Fatih Terim'in kendisine gelen raporlar doğrultusunda 3 ismi beğendiği ve yetkililerden transfer şartlarının öğrenilmesini istediği öğrenildi.

İLK SIRADA DIABY VAR
Listenin en başında Paços'ta forma giyen 23 yaşındaki defansif orta saha Mohamed Diaby var. Fransız oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda sona ererken, bu sezon 26 resmi maçta forma giyen 1.88 boyundaki orta saha 3 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Diaby'nin ismi devre arasında da gündeme gelmişti ancak transferin öncelikli olmaması nedeniyle gerçekleşmediği biliniyor.

İKİNCİ SIRADA MOHAMMED KUDUS VAR
Scout ekibinin önerdiği ikinci isim ise Danimarka ekiplerinden Nordsjaelland forması giyen Mohammad Kudus oldu. Orta sahanın merkezinde forma giyen 2000 doğumlu Ganalı genç oyuncu, gelecek vaadeden isimler arasında yer alıyor. 2 sezondur Nordsjaelland forması giyen Kudus, özellikle yüksek enerjisi ve dinanizmi ile dikkat çekiyor. 2021 yılının Aralık ayında sözleşmesi sona erecek olan genç oyuncu bu sezon görev yaptığı 22 resmi karşılaşmada 10 gol - 1 asistlik katkı sağladı. 

LİSTEDE BİR DE SAĞ KANAT VAR
Scout ekibinin hazırladığı listenin üçüncü sırasında ise Slovakya Ligi ekiplerinden Trencin'de forma giyen 21 yaşındaki Ganalı sağ kanat oyuncusu Osman Bukari var. Bir dönem Anderlecht'te U21 takımında görev yapan Osman Bukari iki sezondur Slovak ekibinde forma giyiyor. Trencin formasıyla bu sezon ligde 21 maçta görev yapan Ganalı kanat oyuncusu 7 gol - 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1998 doğumlu oyuncunun sözleşmesi 2022 yılında sona eriyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0