Galatasaray'da yönetim harekete geçti: İndirim yapılacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını futbol camiasını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Liglerin askıya alınmasıyla birçok gelir kaleminden olan kulüpleri, ekonomik olarak zor günler bekliyor. Artan borçları yüzünden yıllardır UEFA ile bir dizi anlaşmalar yapmak zorunda olan Türk takımlarını ise daha da sıkıntılı bir sürecin içine girdi. Galatasaray da bu kapsamda radikal kararlar almak için harekete geçti. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Mart ayında maaş ödemelerini sorunsuz yapan Galatasaray'da şimdi gözler Nisan ayına çevrildi. Ancak bu çok da kolay olmayacak. Zira kasaya giren yeni bir kaynak yok. Bu nedenle Galatasaray birçok kulüp gibi futbolcu maaşlarında indirime gitmek için kolları sıvadı. Mart ayında futbolcu ve personele maaş ödemesi yapan yönetim, gelecek ayların planlarını yapmaya başladı. Ekonomik olarak adeta kırmızı alarm veren sarı-kırmızılı takım, sürpriz bir adıma imza attı. Galatasaray yönetimi bu operasyon kapsamında ilk olarak takımda yüksek ücret lan Radamel Falcao olmak üzere, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli ve Fernando Muslera gibi isimlerden indirim bekliyor. 

HUKUK EKİBİ YAZI GÖNDERDİ
Bir süredir TFF, UEFA ve FIFA ile resmi görüşmeler yapan sarı-kırmızılı yönetim futbolcuların menajerlerine hukuk ekibi tarafından hazırlanan bir yazı gönderdi. Yazıda, sözleşmelerde indirim yapılması için 'pandemi'nin hukuken mücbir bir sebep kabul edildiği belirtilerek, "Olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Maaşlarınızı ödeyemeyecek duruma gelmemek için ücretlerinizde belli oranlarda indirim yapmak zorundayız. Futbola ara verildiği bu ortamda bu talebimizi olumlu karşılayacağınızı düşünüyoruz" ifadesi kullanıldı. Şimdi özellikle yüksek ücretleri bulunan oyunculardan olumlu dönüşler bekleniyor.

Galatasaray yönetiminin maaş indirimi konusunda oldukça ciddi olduğu ve kabul etmeyen oyuncularla yollarını ayırmaya kadar gidecek bir süreç yaşanabileceği bildirildi. Hukuk ekibi mücbir sebepleri masaya yatırdı; bu konuda TFF, FIFA ve UEFA'dan bu yönde destek alındı. Şimdi bu yıldızların verecekleri cevap bekleniyor!

BANKALAR BİRLİĞİYLE YENİ GÖRÜŞME
Mali anlamda çıkış arayan Galatasaray yönetimi, Bankalar Birliği ile de görüşecek. Başkan Mustafa Cengiz ile yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın tele-konferans yöntemiyle katılacağı toplantının ilk gündem maddesi Ağustos ayında yapılacak ilk taksit ödemesi.. 2.5 milyon Euro'luk ödemenin en azından 2021 yılına ertelenmesi talep edilecek. Yönetim ayrıca mücbir sebeplerden dolayı, Bankalar Birliği ile imzalanan anlaşmanın şartları, ödeme şekilleri, faiz oranları, taksitleri ve vadelerinin bir kez daha gözden geçirilmesini talep edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0