The English Game'deki hatalar..

The English Game
Koronavirüs nedeniyle evden çıkmamamız gereken şu günlerde Neftlix'te futbolun tohumlarının atıldığı yılları konu alan FA Cup tarihinde bizi yolculuğa çıkaran The English Game birçok futbolseverin ilgi odağı haline geldi. Dizi büyük beğeni toplarken araştırdığımızda dizideki tarihle ilgili bazı bilgilerin hatalı olduğunu görüyoruz. Biz de sizler için dizideki hataları derledik. 

DARWEN'E İLK GİDEN İSİM JIMMY LOVE
Dizide Fergus Suter nereye giderse Jimmy Love'u da peşinde götürdüğü gibi bir izlenim yaratılıyor ve iki ismin aynı anda Darwen'e katıldıkları gösteriliyor. Fakat bunun gerçekte doğru olmadığını görüyoruz çünkü dizideki gibi Darwen'e Suter ve Jimmy aynı anda katılmamışlar. Takıma ilk katılan isim Jimmy olurken onun ardından bir süre sonra Suter de takıma katılmış. 

JIMMY LOVE BLACBUNR'E KATILMADI
Dizide Jimmy Love, Blackburn-Darwen arasında oynanan karşılaşmada Tommy Marshall'ın sert müdahalesi sonrasında sakatlık yaşadığını görüyoruz. Ancak gerçekte bunun böyle olduğuna dahil bir kanıt yer almıyor. Jimmy Love, İskoçya'dan İngiltere'ye geldikten sonra sadece Darwen'de oynadı ve Blackburn'de oynadığına dair bir kanıt yer almıyor. Jimmy Love'un ilerleyen dönemde Kraliyet Denizcileri'ne katıldığı ve burada hayata gözlerini yumduğunu gösteren bazı kanıtlar mevcut..

FA CUP ŞAMPİYONU OLD ETONIANS
Dizinin son bölümü bence muhteşem bir şaheser olmuş ancak burada da üzücü bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Dizide FA Cup finalinde Blackburn'un Old Etonians'ı Suter'in golleriyle 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştığını görüyoruz fakat gerçekte ise böyle değil. FA Cup tarihine baktığımızda 1882'de oynanan finalde Old Etonians, Blackburn'u WJ Anderson'ın golüyle 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşıyor. Blackburn şehri 1883'te FA Cup şampiyonluğuna ulaşıyor. Ancak bunu kazanan Blackburn Rovers değil, Blackburn Olympic'ti ve bu takımda Sutter yer almıyor. Rovers ise 1884-1885 ve 1886'da üst üste 3 sene FA Cup şampiyonluğuna ulaşıyor. Sutter bu takımlarda ise yer alıyordu. 

İLK PROFESYONEL OYUNCULAR: SUTTER VE JIMMY LOVE
Dizide anlatıldığı gibi gerçekten de ilk profesyonel oyuncular olarak Sutter ve Jimmy Love kabul edilmektedir. Ancak burada yine şöyle bir hatanın mevcut olduğunu görüyoruz Sutter, Darwen'den Blackburn'e giderken ailesini kurtarmak için değil, kendi için gidiyordu. Dizide anlatıldığı gibi Sutter'ın ailesi yoksul veya babası alkolik bir psikopat değildi. Bir taş ustası olan Sutter, Blackburn'e daha fazla para kazanmak için gitmişti.

DARWEN YARI FİNALDE OLD ETONIANS'A ELENMEDİ
Dizinin ilk bölümünde FA Cup'ta yarı finale yükselen Darwen'in Old Etonians ile karşılaştığını ve 5-5 biten ilk maçın ardından ikinci bir maç oynandığını bunu da Etonians'ın Arthur Kinnaird ve Alfred'ın golleriyle 3-0 kazandığını görüyoruz. Gerçekte ise Darwen'in yarı finalde Old Carthusians ile karşı karşıya geldiğini ve bu maçı 4-1 kaybettiğini görüyoruz. 1881 yılında FA Cup'ı da Old Carthusians finalde Old Etonians'ı 3-0 yenerek kazanmayı başarıyor. 

HUNTER VE MARSHALL ROVERS İÇİN OYNAMADI
Sutter, Rovers'ta ilk maçına çıkacağında Hunter takımın kaptanı olarak gösterilmiş ve Sutter'e kanatta oynaması gerektiğini ifade etmişti. Ancak gerçekte ise Hunter'ın Rovers için oynamadığını görüyoruz. Hunter, Blackburn'un diğer takımı olan Olympic'in formasını giydi ve 1883'te takımıyla FA Cup şampiyonluğunu kazandı.

Yine dizide Tommy Marshall'ın Jimmy Love'un sakatlığı sonrasında 1883 finalinde Blackburn Rovers için oynadığını görüyoruz fakat gerçekte ise bu böyle değil. Marshall, Blackburn Rovers formasını hiç giymedi. Marshall sadece 1886'da Blackburn Olympic'te oynadı.?

FA CUP TARİHİ 
VİDEOMUZU İZLEMEYİ VE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN! 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0