Transferde sınır 26 yaş!

Sezon içerisinde sık sık "gençleştirme" operasyonundan bahseden Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yeni sezon öncesinde izleyeceği transfer stratejisini belirledi. Deneyimli teknik adam yeni sezonda kadrosunda gerçekleştireceği hamleler için 26 yaş sınırını belirlerken, hem gelecek vaadeden hem de dinamik bir takım kurulmaya çalışılacak.

Milliyet'in haberine göre; Galatasaray’da yeni sezon için uygulanacak transfer politikasında 26 yaş sınırı prensip kabul edilecek. Bir taraftan genç, dinamik ve tempolu bir takım yaratmak isteyen teknik direktör Fatih Terim diğer taraftan da transfer edilecek futbolcuların daha sonra satılabilir ve para kazandırabilir olmasına dikkat edecek. Deneyimli teknik adam, sezon içerisinde de sık sık oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapılması gerektiğini söylemişti. Bu kapsamda da devre arasında geniş çaplı bir transfer operasyonu gerçekleştirilmiş ve kadrodaki bazı isimlerle yollarını ayırarak, 22 yaşındaki Henry Onyekuru - Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika kadroya katılmıştı.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yeni sezon için transfer planlarını da bu yönde gerçekleştiriyor. Sarı-Kırmızılıların şimdiden prensip anlaşmasına vardığı Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç bu sezon itibariyle 25 yaşında.. Çaykur Rizespor'un forvet oyuncusu Oğulcan Çağlayan'ın yaşı ise 24. Transfer listesinde yer alan Nazım Sangare'nin yaşının da 25 olması dikkat çekiyor. Bonservislerinin alınması veya yeniden kiralanmaları gündemde olan Mario Lemina (26) ve Henry Onyekuru (22)'da yine gençleşme hamlesinde etkili isimler olarak görünüyor.

6 FUTBOLCUYLA YOLLAR AYRILABİLİR
Galatasaray'da şuanda takımın yaşlı (33) isimleri olan Mariano ve Nagatomo sezon sonunda bitecek olan sözleşmeleri sonrasında takımdan ayrılacak. 35 yaşındaki Selçuk İnan ise sezon sonunda futbolu bırakacak. 33 yaşındaki Ryan Babel’den ise kendisine kulüp bulması istendi ve Hollandalı oyuncu menajeriyle kendisine kulüp arıyor. 30 yaşındaki Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli’nin ise son seneleri olduğu göz önüne alınarak gelecek tekliflerin iyi olması halinde değerlendirilecek. Takımdaki 30 yaş üstü 3 oyuncu (Fernando Muslera, Ryan Donk ve Radamel Falcao) gelecek sezonda da kadroda yer alacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0