Bütçe başarıya göre belirlenecek!

Koronavirüs salgını tüm dünyayı derinden etkilenirken, ekonomik anlamda zarar gören futbol kulüpleri de gelecek sezona dair bütçelerinde kesintiye gitmeye hazırlanıyor. FFP kapsamında uzun bir süredir mali disiplin uygulayan Galatasaray'da gelecek sezonun bütçesi iki farklı plan ve stratejiye göre belirlenecek! 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da gelecek sezonun bütçesi iki farklı plana göre hazırlanıyor. Ekonomik nedenlerden ötürü ligin devam etmesi son derece önemli.. Bütçenin belirlenmesi konusunda temel kriter ise takımın gelecek sezon Avrupa’da nerede mücadele edeceği! Teknik direktör Fatih Terim önderliğinde yeni sezonun planlamasını gerçekleştirmek isteyen yönetim, ligin oynanması ve oynanmamasının yanı sıra; Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne katılıma göre izleyeceği politikayı da belirledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 60 MİLYON EURO
Galatasaray ligde kalan 8 hafta sonunda şampiyon olarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi halinde tasarruf tedbirlerini biraz daha hafif bir şekilde uygulayacak. Bu sezonki takım bütçesinden %10-15 oranında kesintiye gitmeye hazırlanan yönetim, mevcut bulunan 70 milyon Euro'luk bütçenin 60 milyon Euro seviyelerine inmesini hedefliyor.

AVRUPA LİGİ: 50 MİLYON EURO
Galatasaray ligin kalan kısmında şampiyon olamaz yada ligi ilk 2'de bitiremeyip gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele ederse, işte o zaman bütçede ciddi bir kesinti gerçekleşecek. Tabir-i caizse takımda taşlar yerinden oynayacak ve bütçede %30'a yaklaşacak bir indirim söz konusu olacak. Avrupa Ligi'nde yer alınması durumunda teknik direktör Fatih Terim önderliğinde yapılacak kadro planlamasında maaş bütçesinin 50 milyon Euro'ya indirilmesi ve takımdaki yüksek ücret alan yıldız isimler hakkında radikal kararlar alınması söz konusu olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0