Galatasaray, Bankalar Birliği'yle anlaşmayı uzatmak istiyor!

galatasaray
Koronavirüs nedeniyle liglere verilen ara kulüplerin mali durumuna da olumsuz yönde etkiledi. Dünyada bütün kulüpler ciddi gelir kaybına uğrarken Galatasaray sezon başında Türkiye Bankalar Birliği imzaladığı 5 yıllık anlaşmanın uzatılması için çalışmalara başladı. Cimbom süreyi 10 yıl yapmak istiyor.

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray koronavirüsün futbola vurduğu darbe nedeniyle tüm ekonomik planların alt üst olması nedeniyle anlaşmanın revize edilmesi konusunu masaya yatırdı. Galatasaray, söz konusu anlaşmanın 10 yıla çıkartılması için girişimlere hazırlanıyor.

CENGİZ 10 YIL İSTEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ocak ayında bu konuyla ilgili “Ağustos 4’ten beri Türkiye Bankalar Birliği ile daha önce 380 milyon TL’lik yaptığımız üçlü görüşmeler sonucu birlikte yaklaşık 4-5 ay süren bir süreç var. Yaklaşık 5-6 Süper Lig kulübü yapılandırma anlaşma imzaladı. Tek gün imzalayan var. Sonradan imzalayanlar var. Yapılandırmaya girmek için mücadele edenler var. Hâlâ görüşme sürecinde olanlar var. Bugüne kadar medyada kulüplerde yapılandırma ilgili en ufuk bir açıklama duymadım. Üç Süper Lig kulüp başkanı, kefalet ve sorumlukların kendilerinde olduğunu ifade etti.  Yapılandırma anlaşması gizlilik hükmüne sahip. Biz gerek yönetim ve gerek Galatasaray kültürü ve anlayışı içerisinde size her zaman bilgi vermeye hazırız. Gerektiğinde seçim durumda ilgili adaylara, bu kayıtları açacağız. Yapılandırma da tamamen sorunlarımızı halletti mi, asla yaraya merhem oldu mu, oldu. Ağustos itibariyle uzun yıllardır biriken üzerimizde biriken mali yük nakit akışı anlamında sürdürülemez hale gelmişti. Sağ olsun devletimiz bir anlamda müdahale etti. İyi niyet esası üzerinden borçlarımızı 5 yıllık süreye yaydı. Bizim talebimiz 10 yıldı. İlk iki yıl ödemesiz, 6’şar aylık faiz ödemesi şeklinde. Artı gecikmiş ve öteleyemeceğiniz borçlara da nakit desteği verdi. O nakit desteği de bu yapılandırma içine alındı" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray, borç yapılandırmasıyla 1 milyar 50 milyon, Beşiktaş ise yaklaşık 300 milyon lira yeni kredi kullanmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0