Hasan Şaş'ın istifasının perde arkası belli oldu!

Galatasaray'da geçtiğimiz günlerde teknik ekipteki görevlerinden istifa ettiğini açıklayan yardımcı antrenör Hasan Şaş'ın neden istifa ettiği merak konusu olurken, genç teknik adamın takım içerisinde bazı sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. Teknik direktör Fatih Terim'in sezon içerisinde sıklıkla koruduğu Şaş'ın sezon sonunu beklememesi dikkat çekti.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile birlikte iki kez göreve gelen ve tam 6 şampiyonluk kazanan Hasan Şaş sezon sonunu beklemeden takımdan ayrıldı. Gelecek sezon teknik direktör Fatih Terim'in planlarında yer almayan Şaş'ın son bir kaç ayda yaşananlardan dolayı istifa etmeyi bir süredir düşündüğü ve takım içerisinde de zaman zaman sorun yaşadığı iddia edildi. Tecrübeli çalıştırıcı bu sorunları çözmeye çalışıp ısrarla yola çıktığı yardımcısını sezon ortasında bırakmanın doğru olmadığını en yakınındaki isimlere, başkana ve yönetime söyledi. Peki neydi bunlar? 

TAKIM OTOBÜSÜNDE SERT ÇIKIŞ
11 Aralık 2019’da deplasmanda Paris Saint Germain ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında takım otobüsünde birçok oyuncunun unutmadığı bir olay yaşandı. Bu yaşananlar özellikle yabancılar ile yardımcı antrenörü arasında kopmaya neden oldu. Futbolcuların bulunduğu bölümde yaşanan bir konu üzerine Hasan Şaş, ayağa kalkar ve oyunculara sert bir çıkışa imza atar. Bu olay birçok futbolcuyu rahatsız etmiştir ve takımdaki en tecrübeli yabancı isim olan Fernando Muslera’ya rahatsızlıklarını açık şekilde iletirler. Takımın ikinci kaptan Muslera, zorlu deplasman dönüşünde hem yöneticilere hem de teknik heyete birçok oyuncunun Hasan Hoca’nın yaklaşımına, imza attığı bu olaydan ötürü tepki gösterdiklerini ancak arkadaşlarını frenlediğini uygun dille anlatır.

TERİM ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞTI
Yaşanan bir takım sıkıntıların ardından devre arası yönetim tüm bu yaşananlarla birlikte açık şekilde Fatih Hoca’ya yardımcısı Hasan Şaş hakkındaki rahatsızlığı dile getirir. Yönetim saha kenarındaki sınırı aşan seviyedeki agresif tavırları, sezonun ilk yarısında aldığı cezalar ve oyuncularla yaşananlar sonrasında oluşan negatif düşüncesi nedeniyle Hasan Şaş ile alakalı olumsuz bir tavra sahipti. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen Fatih Terim, yardımcısına ve eski futbolcusuna sahip çıkar. Terim, sezon devam ederken ekibinde değişikliğe gitmesinin yakışık almayacağını ifade eder. 

DEĞİŞİM SİNYALİNİ ÜÇ AY ÖNCESİNDE VERDİ
Teknik direktör Fatih Terim’in planlarında 2019-20’yi mevcut teknik ekiple tamamlayıp daha sonra değişime gitmek vardı. Deneyimli teknik adam 3 ay önce tüm teknik heyet ve idari personele yaptığı konuşmada “Önümüzdeki sezon bazı ayrılıklar yaşayabiliriz. İş başka, arkadaşlık başka. Darılmaya, gücenmeye gerek yok” derken değişimin sinyalini verdi. Hasan Şaş ise sezon sonunda ayrılmayı değil, istifa etmeyi tercih etti.

KİMSE MESAJ PAYLAŞMADI
Hasan Şaş, istifa ettiği gün tesislerde birlikte görev yaptığı Fatih Hoca ve Levent Şahin ile vedalaşmadan, kararını onlarla paylaşamadan Florya’dan ayrıldı. Şaş ile yıllardır çalışan, şampiyonluklar kazanan hiçbir oyuncu bir veda ya da teşekkür paylaşımı yapmadı. Yalnızca idari menajer Mert Çetin veda paylaşımında bulundu. Şaş'ın kişisel hesabından yaptığı paylaşımda da Fatih Terim yada diğer çalışma arkadaşları hakkında herhangi bir ifade kullanmaması dikkat çekmişti.

"HANİ FALCAO NEREDE?" ÇIKIŞI
Galatasaray sezona iyi bir giriş yapamadı. Önemli takviyelere imza atan sarı kırmızılılar, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde istediğini alamıyordu. Ve en flaş transfer Radamel Falcao ise sakatlığı nedeniyle bu süreçte forma giyemiyordu. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında soyunma odasında mağlubiyetin verdiği üzüntü vardı. Burada yardımcı antrenör Hasan Şaş, yönetimin de kulağına giden ve tepki alan bir çıkışa imza attı, “Hani alınan Falcao nerede? Yok. Dünya para verildi” diyerek Kolombiyalı yıldızı ve transferini eleştiriyordu. Tüm takımın önünde yapılan bu çıkış diğer yabancı oyuncuların dikkatini çekti, rahatsızlıklarını da dile getirdiler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0