5 oyuncuyla FFP operasyonu!

UEFA ile yaptığı FFP anlaşmasının yanı sıra koronavirüs salgınından dolayı da ekonomik anlamda transfer döneminde adımlarını dikkatli atması gereken Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in listesinde yer alan 5 ismin transferini gerçekleştiren yönetim hem finansal hem de gençleştirme konusunda önemli bir adım attı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig'de kalan 8 haftada şampiyonluk iddiasını sürdüren ve üst üste üçüncü kez mutlu sona ulaşmak isteyen Galatasaray, transferde de önemli adımlar atmaya devam ediyor. FFP yüzünden satmadan bonservis harcaması yapamayan Galatasaray elini çabuk tuttu ve sezon sonunda serbest kalacak 5 önemli oyuncunun transferini bitirdi.  Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve bonservisi elinde olacak olan 5 oyuncuyla "sıfır bonservis" operasyonu yapan Galatasaray'da hem takımı gençleştirdi hem de finansal olarak önemli bir maaş boşluğu yaratmayı başardı.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mariano yerine Olympiakos'tan ayrılmaya hazırlanan Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui ile her konuda anlaşma sağlayan Galatasaray, aynı zamanda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Jean-Michael Seri'nin yerine de bu sezon Sivasspor ile oldukça başarılı bir sezon geçiren Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ı transfer etmeye hazırlanıyor. Galatasaray'da ayrıca imzası kesinleşen iki isim ise, Sparta Prag'dan ayrılacak olan Semih Kaya ve Çaykur Rizespor'dan ayrılacak olan Oğulcan Çağlayan oldu. Bu isimler de hem rotasyonu hem de yerli oyuncu kalitesini güçlendirecek.

5 oyuncunun yaşının 30'un altında olması, sıfır bonservisle transfer edilecek olmalarının yanı sıra uygun yıllık ücretleri de dikkat çekerken çok yönlü hücum oyuncularına sahip olunması da dikkat çekti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0