Albayrak'tan teklife şok yanıt!

Galatasaray ile adı uzun süredir anılan ve transfer listesinde ilk sıralarda yer alan Mert Hakan Yandaş, ligin bitimine sayılı haftalar kala gündemde yer alacak gibi görünüyor. Fenerbahçe'nin astronomik bir teklif yaptığı 25 yaşındaki orta saha oyuncusu daha önce prensip anlaşmasına vardığı Galatasaray ile bir kez daha görüştü. Yıldız oyuncunun sözleşme şartlarına istinaden Abdurrahim Albayrak ile yaptığı görüşmede, Galatasaray'ın ikinci başkanı sürpriz bir cevap verdi..

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Sivasspor ile başarılı bir sezon geçiren Mert Hakan Yandaş için Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya.. Ocak ayında Galatasaray ile her konuda prensip anlaşmasına varan 25 yaşındaki başarılı oyuncu için son dönemde ibrenin Fenerbahçe'den yana olduğu konuşuluyor. Peki transfer sürecinde neler yaşandı?

OCAK AYINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
Galatasaray ocak ayı sonunda Mert Hakan ile o dönemki döviz kuru baz alınarak 7 milyon TL’ye (1 milyon Euro) söz kesti. Sivasspor’un şampiyonluk yarışı vermesinden dolayı başarılı oyuncunun sezon sonunda gelmesinde mutabık kalındı. Oyuncunun menajeri haziran ayında 500 bin Euro imza parası talep ederken sarı kırmızılı yönetim bunu da kabul etti. İki taraf da transfere ‘oldu’ gözüyle bakarken Fenerbahçe son 1.5 ay Mert Hakan için ısrarlı bir çalışma içine girdi. Haziran ayı geldiğinde Galatasaray’ın imza parasını yatırması gerekiyordu ancak pandemi ve sezonun planlandığı gibi sona ermemesi nedeniyle yönetim bu ödemeyi etik bulmadığını iletti ve imza parası için lig bitimini işaret etti.

GALATASARAY'IN İKİ KATINI TEKLİF ETTİLER
Bu gelişme Mert Hakan cephesini memnun etmezken Fenerbahçe, Mert’in G.Saray ile anlaştığı paranın çok üzerinde bir rakam teklif etti: 10 milyon TL imza parası ve yıllık 12 milyon TL olmak üzere 4 yıllığına toplam 48 milyon TL garanti ücret.. Oyuncunun menajeri bu teklifi Galatasaray’a iletip, kendilerinin 28 milyon TL önerdiğini hatırlattı ve fiyat artışı istedi. Sarı kırmızılı yönetim ise bu isteği ‘etik olmadığı’ gerekçesiyle reddetti. Yöneticiler oyuncunun menajerine “Bu tavır bizim prensiplerimize uymuyor. Sezon bitiminde bir sakatlık dahi yaşamış olsa biz verilmiş sözümüzü yerine getirirdik ancak döviz kuru yükseldi, teklif düştü, iyi öneri geldi diyerek şartları değiştirmek istemeniz çok da doğru değil. Karar sizin..” diyerek adeta rest çekti. 

Mert Hakan Yandaş transferle ilgili olarak da ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ı bizzat arayarak "Fenerbahçe bana 6-7 milyon TL daha fazla teklif etti. Sizin son sözünüz nedir başkanım?'' şeklinde bir ifade kullanarak durumunu sordu.  Albayrak'ın başarılı oyuncuya cevabı "Hayırlı olsun genç" oldu ve böyle olunca Mert Hakan da Fenerbahçe ile söz kesti. Hatta aylar önce Sivasspor camiasından tepki almasına karşın Galatasaray hesabını takipten çıkmayan Mert Hakan Fenerbahçe ile el sıkışınca sarı kırmızılı kulübü sildi! Başarılı oyuncu, sosyal medya hesabını açtığı günden bu yana yıllardır takip ettiği Galatasaray Kulübü resmi hesabını takip listesinden çıkardı.

FLORYA'DA EV BİLE BAKMIŞTI
Mert Hakan, Galatasaray’a transfer olmasına kesin gözüyle bakıyordu. Florya’da ailesi ile oturmak için daire araştırması dahi yapan, emlakçılar ile görüşüp tesislere yakın bir ev istediğini söylediği öğrenilen yıldız isim, gelişmelerin ardından rotasını Anadolu yakasına çevirdi! Başarılı oyuncu kendisine Florya’da daire araştırması yapıp opsiyonları sunan emlakçılara buradan vazgeçtiğini söyledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0