Fernando Muslera sahalara ne zaman dönecek?


Koronavirüs arası sonrasında ligin 27.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Galatasaray'da hiç kuşkusuz alınan mağlubiyetten daha üzücü olan şey Fernando Muslera'nın ayağının kırılması oldu. Uruguaylı kalecinin ilk kontrollerinde sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edilirken, yıldız oyuncunun sahalara ne zaman döneceği merak konusu oldu.. 

Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına çıkan Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sakatlık sonrası ambulansla hastaneye götürüldü. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 15. dakikasında Rizesporlu Skoda'nın vuruşunu kurtaran Muslera, rakibiyle çarpıştıktan sonra yerde kalarak sakatlık yaşadı. Yedek kulübesinde bulunan kaptan Selçuk İnan, hakemden izin isteyerek sahaya girip Muslera'nın yanına gelirken, tecrübeli kaleci için ambulans çağrıldı. Muslera, sahada yapılan ilk müdahalenin ardından da ambulansla hastaneye götürüldü. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Galatasaray kalecisi Fernando Muslera’nın, sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildi. Bu gelişmenin ardından, google üzerinden ''Tibia ve fibula kemiği nedir? Tibia ve fibula kırık tedavisi kaç ay sürer?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Fernando Muslera sahalara ne zaman dönecek? 
Muslera'nın hastanede yapılan kontrollerinde sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildi. Çekilen röntgen sonrası Uruguaylı kalecide 2 kırık tespit edilirken, intrameduller çivi takılarak sağlığına kavuşturulacağı öğrenildi. Muslera'nın sahalardan en az 5 ile 8 ay uzak kalacağı tahmin ediliyor.

Tibia kemiği nedir, kırık tedavisi kaç ay sürer?
Alt tarafta diz ile ayak bileği arasında 2 adet kemik vardır. Bunlardan sadece Tibia vücut ağırlığını taşır ve kırıldığı zaman çoğu kez ciddi bir tedaviye ihtiyaç gösterir. Tibia kırıklarına genelde fibula kırıkları da eşlik eder. Özellikle tibia’nın ön yüzü yumuşak doku desteğinden yoksundur, bu nedenle kırıkların büyük bir kısmı açık kırıktır. Tibia beslenmesi yeterli olmayan bir kırık olduğu için kırıklar kolay kaynamaz, kaynama gecikmesi ve psödoartroz oldukça sık görülür. Fibula kırıkları izole olabileceği gibi çoğunlukla tibia kırıklarına eşlik eder. Hastada tibia kırığı ile birlikte ağrı, şişme ve yürüme zorluğu şikayetleri olabilir. Genel kırık belirti ve bulgularına ek olarak, damar, sinir yaralanması, kompartman sendromu gelişebilir. Ciltte açıklık sıklıkla karşılaşılan bir durumdur ve hemen antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.

Fibula kırıklarında genellikle tespit gerekmez. Tibia kırıklarının da tedavisi genellikle konservatiftir. Kırık uygun pozisyona getirildikten sonra uzun bacak alçı uygulanır. 6-8 hafta sonra kaynama bulguları gözlemlenirse diz eklemini hareket ettirecek şekilde patellar tendon destekli yürüme alçısı ile yük vermeye geçilir. Genellikle 12-20 hafta arasında tibia kırıkları kaynar. Eğer kapalı olarak kırık uygun pozisyona getirilemezse, çoklu travması mevcut ise, segmenter kırık mevcutsa ve açık kırık vakalarında cerrahi uygulamalar ön plana çıkar. Ciddi yumuşak doku yaralanması olanlarda eksternal fiksasyon uygulamaları terch edile bilmekle beraber sıklıkla intramedüller çivi uygulamaları tercih edilmektedir. Nadir olarak seçilmiş vakalarda plak vida uygulamaları tercih edilebilir. Çivi uygulanan hastalarda ertesi gün hasta mobilize edilir ve parmak ucu ile yük vermeye geçilebilir.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 
Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0