*Obrigado por tudo Mariano..

Galatasaray'da uzun süredir beklenen ayrılık bugün itibariyle resmileşti.. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı savunma oyuncusu Mariano, bu sabah gerçekleştirilen antrenman sonrasında takım arkadaşlarına veda ederek takımdan ayrıldı. Ülkesine dönmesi beklenen  33 yaşındaki  tecrübeli oyuncu hafta sonu oynanacak olan sezonun son maçı olan Antalyaspor karşılaşmasında takımdaki yerini almayacak. 

2017-18 sezonu öncesinde kadrosunda büyük bir operasyon gerçekleştiren Galatasaray, o dönem Sevilla'da forma giyen Brezilyalı savunmacı için bonuslar dahil olmak üzere toplamda 4.5 milyon Euro bonservis bedeli öderken, yıldız oyuncuyla da yıllık 2.3 milyon Euro net ücret üzerinden 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Galatasaray'a geldiği günden itibaren takımın önemli isimleri arasında yer alan ve Sarı-Kırmızılı forma altında 105 resmi maça çıkan Mariano bu karşılaşmalarda 2 gol - 16 asistlik performans sergiledi.

Büyük bir profesyonellik örneği olan Brezilyalı oyuncu her ne kadar bu sezonun ilk yarısını ilerleyen yaşı nedeniyle form tutma konusunda sorun yaşayarak geçirse de, ligin ikinci yarısında gerçek performansından esintiler sunmaya başladı. Sağ kanattan oyunu kurma konusunda oldukça başarılı olan ve hiç kuşkusuz ligin en iyi sağbek oyuncuları arasında yer alan Mariano, sözleşmesinin tamamlanmasının ardından Galatasaray'dan ayrıldı. Ailesiyle birlikte kariyerinin son bölümünü ülkesinde geçirmeyi plandığını daha önce açıklayan tecrübeli oyuncu 2 kez tattığı Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra birer kez de Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. 

*Her şey için teşekkürler Mariano! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0