Diagne alternatif değil, Falcao'nun partneri olacak!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, hazırlık kampını da Florya'da gerçekleştiriyor. Teknik direktör Fatih Terim ligdeki takım sayısının artması üzerine çoğalan maç sayısını düşünerek geniş bir kadro oluşturmak isterken, takımdan ayrılacağına dair haberler çıkan Mbaye Diagne ve Radamel Falcao ikilisi performanslarıyla göz doldurdu. İmparator ise yeni sezon planlarında hücum hattında çift forvete dönmeyi planlıyor..

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’ın son yıllarda çok çektiği forvet hattı, bu sezonki en büyük itici gücü olacak gibi görünüyor. Yeni sezon öncesi hazırlık çalışmalarını Florya'da sürdüren takımda adeta Mbaye Diagne ve Radamel Falcao rüzgarı esiyor. Geçen sezon sakatlıklar nedeniyle ligin yarısından fazlasını kaçıran ve uzun bir süre sahalardan uzak kalan Radamel Falcao kamp döneminin ilk gününden itibaren hiç bir idmanı kaçırmadı. Üstüne ekstra çalışmalar yapan ve fizik olarak kendisine dikkat eden Kolombiyalı yıldız oyuncu hem saha içerisindeki performansı hem de hırsı ile tam anlamıyla göz kamaştırıyor. Yapılan dayanıklılık ve kuvvet testlerinde de üst sıralarda yer alan El Tigre, fiziksel olarak oldukça iyi bir durumda ve sakatlıklarını tamamen atlatmış görünüyor. Geçtiğimiz sezon ligde 16 maçta 10 gol kaydederek takımın en golcüsü olan Kolombiyalı yıldızın en büyük hedefi, geçen sezonu telafi etmek.. 

Florya’da asıl sürprizi yapan oyuncu ise Mbaye Diagne oldu. Kiralık gittiği Club Brugge’de disiplinsiz davranışları nedeniyle hocasıyla ters düşen ve sezonun büyük bir bölümünde kadro dışı kalan Senegalli santrfor, bir yıl aradan sonra geri döndüğü Galatasaray’daki antrenmanlara müthiş bir başlangıç yaptı. Belçika'dan dönmeden önce kendisini tamamen fiziksel çalışmalara veren Diagne’nin güç, koordinasyon ve kondisyon verilerinin, ilk transfer olduğu günden daha iyi olduğu öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun ikili mücadelelerde rakiplerine kurduğu üstünlük, en önemlisi de oynama ve gol atma arzusu, teknik ekibe derin bir nefes aldırdı.

ÇİFT FORVETE DÖNÜYOR
Falcao ve Diagne’nin idmanlarda ortaya koydukları görüntü sonrasında teknik patron Fatih Terim’in planlarında da ufak çaplı güncellemeler yaşandı. Tecrübeli çalıştırıcı, hazırlık döneminde iki yıldızı bir arada kullanma formülünü deneyecek. Bu durumda 4-4-2, 4-3-1-2 veya 3-5-2 gibi farklı formatlar kullanma şansı ortaya çıkan Terim, bu ikiliyi Oğulcan Çağlayan ve Adem Büyük’le destekleyerek, yüksek skor üreten ve alternatifli bir forvet hattı oluşturmanın hesapları içerisinde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0