ELW | İlk maçımızı kaybettik!

2 yıl aradan sonra Euroleague sahnesine dönen Galatasaray kadın basketbol takımı, koronavirüs salgını nedeniyle "bubble" formatında oynanılan grup karşılaşmalarının ilkinde Macaristan ekibi Sopron ile karşılaştı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Sarayın Sultanları sahadan 69-66'luk mağlubiyetle ayrılarak gruptaki ilk maçında ilk yenilgisini aldı. 

Galatasarayımız maça Courtney Williams, Asena Yalçın, Zofia Hruscakova, Anete Steinberga, Mercedes Russell beşiyle başladı. Maç başında doğal ritmini yakalamakta zorlanan takımımız, ilk çeyreği 21-13 geride kapadı. İkinci çeyrekte savunmada ve hücumda toparlanan takımımız, Anete Steinberga'nın mükemmel oyununun yardımıyla ilk periyottaki farkı kapattı. Asena Yalçın sürpriz üçlükleriyle takıma nefes aldırırken, son hücumda Pelin Derya Bilgiç, pick and roll sonrası Mercedes Russell'a harika bir basket atarak takımımızın soyunma odasına önde girmesini sağladı: 34-36. Anete Steinberga ilk yarıda kaydettiği 12 sayı ile takımımızın hücum lideri oldu. Üçüncü çeyreğe Courtney Williams ve Zofia Hruscakova'nın sayılarıyla başlayan takımımız, başa baş geçen mücadelede Pelin Derya Bilgiç ile Asena Yalçın'ın üçlükleriyle skor dengesini lehimize tutmaya çalıştı. Glory Johnson'ın 30 saniye kala kaydettiği orta mesafe basketiyle Sopron Basket, son çeyreğe 57-55 önde girdi. Mücadele gücünün arttığı son çeyrekte Sopron takımı 12-11 üstün gelerek maçı 69-66 galip bitirdi.

Üç basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği karşılaşmada Anete Steinberga, 19 sayı ve 5 ribauntluk performansıyla takımımızın öne çıkan ismi oldu. Mercedes Russell 17 sayı ve 5 ribauntluk performansıyla önemli katkı verdi. Kuanitra Holingsvorth ise 10 sayı ve 6 ribauntluk benç katkısı verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0